Ekonomi Armut’un dörtte birini ‘Sinekkuşu’ kaptı

Armut’un dörtte birini ‘Sinekkuşu’ kaptı

29.01.2014 - 02:30 | Son Güncellenme:

Belçika merkezli yatırım fonu Hummingbird (Sinekkuşu) evini boyatmak, musluğunu tamir ettirmek hatta köpeğini gezdirtmek isteyenleri ustalarla buluşturan Armut.com’a yatırım yaptı.

Armut’un dörtte birini ‘Sinekkuşu’ kaptı

Şirketin kurucusu ve CEO’su Başak Taşpınar Değim, marangozdan duvarcıya 20 bin profesyonelin adeta Amazon’u...
Armut.com ilk yatırımını daha önce Çiçek Sepeti, Peak Games ve MarkaVip’e yatırım yapmış olan Hummingbird Ventures’tan aldı.
Değim, işlem tamamlandığında Hummingbird’ün Armut.com’a yüzde 25 ortak olacağını söyledi. Site yaptığı bu ortaklıkla öncelikle ekibini teknoloji odaklı büyütmek niyetinde. Ayrıca daha önce kısıtlı tutulan reklam bütçesine de ağırlık verilecek.
250 milyon TL’lik iş
Belçikalı fonun yatırımları 500 bin ile 2 milyon euro arasında değişiyor, Armut.com’a yapılan yatırımın da bu civarda olduğu tahmin ediliyor.
Değim, Hummingbird’ün yatırım nedenlerini şöyle anlattı: “Öne çıkan özelliğimiz yatırım almadan kendi kaynaklarımızla 2 yıl boyunca ilerlememiz ve 248 milyon lira değerinde hizmet alım talebini tekliflerle buluşturacak kadar büyümemizdi. Ayrıca son bir yıl içerisinde 12 kat büyümüş olmamız önemli bir avantaj oldu.”
Armut pişti...
‘Armut piş, ağzıma düş’ deyiminden yola çıktıklarını belirten Değim, Armut.com’a üye olanları boyacı, tamirci, taşımacı, köpek gezdirici gibi profesyonellerle buluşturdukları bir platform kurduklarını anlattı. Armut.com’da ihtiyacını belirtenler, teklif veren ustalardan istedikleriyle çalışıyor, daha sonra ise Armut.com üzerinden ustaya not verebiliyor.
Başak Taşpınar Değim, hizmet teklif pazarı modelinin dünyadaki başka sitelere benzemesine rağmen kendilerine özgü bir iş modeli ve teknoloji oluşturduklarına dikkat çekiyor.

Haberin Devamı

Hizmet çarkı nasıl dönüyor
ABD’de yaşadığı 8 yılın ardından Türkiye’ye kesin dönüş sürecinin çok zahmetli olduğunu anlatan Başak Taşpınar Değim, burada kaliteli boyacı, tamirci ve temizlikçiye ulaşmakta zorlandığını ve fiyatlar konusunda ‘kandırılıyor muyum?’ tereddütü yaşaması üzerine 2011’de Armut.com’u kurduğunu söyledi.
Değim, sitenin işleyişini şöyle anlattı: “Örneğin evden eve nakliyeye ihtiyacınız var. Sitede bir form cevaplıyorsunuz. Online sistem nakliyecilerle sizi eşleştiriyor. İşle ilgilenen nakliyeciler teklif veriyor. Tekliflerden uygun bulduğunuzla anlaşıyorsunuz. 2013 yılı sonunda 20 bin hizmet verene ulaştık. ”