Ekonomi ‘Asgari ücret tartışmasını anlamlı bulmuyorum’

‘Asgari ücret tartışmasını anlamlı bulmuyorum’

23.03.2022 - 07:00 | Son Güncellenme:

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin, tarihsel olarak asgari ücrete en yüksek zammı yaptıklarını ifade ederek, yeni zam tartışmalarını anlamlı bulmadığını söyledi.

‘Asgari ücret tartışmasını anlamlı bulmuyorum’

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı tarafından hayata geçirilen ve Türkiye’de ilk defa Gaziantep’te uygulanacak olan Üretim Sürecine Katılım projesi başladı. Projenin açılışı için Gaziantep’te düzenlenen toplantıya Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin, "Türkiye tarihinde ilk defa asgari ücret zammını yüzde 50’nin üzerinde açıkladık. Arkasından enflasyon artışını değerlendirdik memurlarımızı da düşündük. Dolayısıyla Türkiye sosyal devlet olmanın her özelliğini taşımaktadır. Bugünlerde de asgari ücret tartışmaları yapılıyor yeniden. Ben bunu çok anlamlı bulmuyorum. Çünkü tarihsel olarak asgari ücrette yaptığımız artış çok önemlidir. Bu durum işçinin de işverenin de birlikte bir sorumluluk aldığının göstergesidir” dedi.

Haberin Devamı

Bilgin, Gaziantep’te başlatılan Üretim Sürecine Katılım projesini de tüm Türkiye’ye yaymayı hedeflediklerini söyledi. Destek paketiyle devlet, sanayi bölgelerine hem eleman hem maaş vererek istihdamı artırırken üretime de katkı sağlamasının yanı sıra İşbaşı Eğitim Programı desteğinde 3 ay olan istihdam şartı, 3 aylık destek dönemi dahil 1 yıla çıkarıldı. Ayrıca proje kapsamında İŞKUR’un önereceği elemanı istihdam eden sanayiciye, 1 yıl istihdam şartıyla 3 ay boyunca primler dahil ücret desteği verilecek.

Yazarlar