Ekonomi Asgari ücret Temmuz ayında zamlanacak mı? Asgari ücrette artış olacak mı, kaç TL artacak?

Asgari ücret Temmuz ayında zamlanacak mı? Asgari ücrette artış olacak mı, kaç TL artacak?

20.06.2022 - 00:16 | Son Güncellenme:

Asgari ücret artışı için beklentiler iyice arttı. Enflasyon artarken memur ve emeklilerle birlikte milyonlarca asgari ücretli enflasyon farkından yararlanmak istiyor. Temmuz ayına sayılı günler kala "Asgari Ücret zamlanacak mı? Temmuzda asgari ücrette artış olacak mı?" sorusuna cevap aranıyor.

Asgari ücret Temmuz ayında zamlanacak mı Asgari ücrette artış olacak mı, kaç TL artacak

Asgari ücret zammı uzun zamandır kamuoyunun gündeminde... Hükümetten konuya ilişkin art arda açıklamalar geliyor. Beklentiler iyice artarken bir bilgi almak adına vatandaşlar "Asgari Ücret zamlanacak mı? Temmuzda asgari ücrette artış olacak mı?" diye soruyor.

Haberin Devamı

ASGARİ ÜCRETE ZAM GELECEK Mİ?

Asgari ücret konusunda en son AK Parti Genel Başkanvekili Numan Kurtulmuş konuştu.

TGRT Haber’de katıldığı bir programda açıklamalarda bulunan Kurtulmuş; "“Temmuz ayında emeklilerimizin, çalışanlarımızın gelirlerinin artırılması ve asgari ücretle ilgili de çalışmalar bakanlığımızın önündedir. Bu çalışmalar yapılıyor. Öncelikli perspektifimiz, temmuz ayı ile geniş bir kitlenin, sabit gelirli bir kitlenin alım gücünü artıracak bir dokunuş mutlaka hükümet tarafından yapılacaktır. Nasıl fiyatlar seviyesi yukarı çıktıysa, ücretler seviyesini de yukarı çıkaracak ve böylece vatandaşımızın fiyatlar altında, enflasyon altında ezilmemesini sağlayacak bir destek ortaya konacaktır" dedi.

 

Yazarlar