Ekonomi 2022 ASGARİ ÜCRET MİKTARI ARTAR MI? TEMMUZ'DA ASGARİ ÜCRETE EK ZAM GELECEK Mİ?

2022 ASGARİ ÜCRET MİKTARI ARTAR MI? TEMMUZ'DA ASGARİ ÜCRETE EK ZAM GELECEK Mİ?

29.05.2022 - 20:18 | Son Güncellenme:

Asgari ücret 2022 hakkında sorular günden güne artıyor. Asgari ücrete ara zam gelecek mi sorusu yoğun ilgi görüyor. Temmuz ayına girmemize kısa bir zaman kala 2022 Asgari ücrete Temmuz'da ek zam var mı? sorusu da gündeme geliyor. Asgari Ücret Tespit Komisyonu 2022 yılı asgari ücret tutarını yıl başında açıklamıştı. Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın açıklaması ile 2022 yılı net asgari ücret 4 bin 253 lira 40 kuruş olarak belirlenmişti. Peki asgari ücret 2022 yıl içinde yine artar mı?

2022 ASGARİ ÜCRET MİKTARI ARTAR MI TEMMUZDA ASGARİ ÜCRETE EK ZAM GELECEK Mİ

Asgari ücret hakkında araştırılan sorulara, AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Ömer Çelik tarafından açıklama geldi. Milyonları yakından ilgilendiren asgari ücret 2022 hakkında son durum haberimizin devamında...

Haberin Devamı

ASGARİ ÜCRETE ARA ZAM GELECEK Mİ? 2022 ASGARİ ÜCRET ARTAR MI?

Konuya dair Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin asgari ücrete temmuz zammının gündemde olmadığını dile getirmişti. MKYK sonrasında açıklama yapan Ak Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Sözcüsü Ömer Çelik ise "Asgari ücret dar gelirli vatandaşımız ekonomik olarak koruması gündemimizdedir." ifadelerini kullanmıştı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'a Mart ayı içerisinde Temmuz ayında asgari ücrete bir ara zam olur mu sorusu sorulmuş Cumhurbaşkanı Erdoğan o soruya şu yanıtı vermişti; "Şu anda daha üçüncü aydayız. Yıl ortasına geldiğimiz zaman zaten Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanım da önüme mevcut durumu getirir." ifadesini kullanmıştı.

Yazarlar