Ekonomi Asgari ücrete zam gelecek mi, asgari ücret zammı son durum ne? Bakan'dan son açıklama

Asgari ücrete zam gelecek mi, asgari ücret zammı son durum ne? Bakan'dan son açıklama

25.06.2022 - 17:07 | Son Güncellenme:

Asgari ücret zammı ile ilgili son dakika gelişmeleri yakından takip ediliyor. Milyonlarca çalışanın gözü asgari ücrete gelecek zam haberinde. Temmuz ayında memur ve emeklileri kapsayan ara zam gündemde. Peki, asgari ücrete ara zam gelecek mi? İşte 2022 asgari ücret zammında son durum.

Asgari ücrete zam gelecek mi, asgari ücret zammı son durum ne Bakandan son açıklama

Asgari ücret ne kadar olacak? Bakan Bilgin, asgari ücrete ek zam gelecek mi, sorusu ile ilgili açıklamalarda bulundu. Peki, Temmuz'da asgari ücrete zam gelecek mi? Asgari ücret yılbaşında gelen zam ile 4253 liraya çıkmıştı. Şimdi gözler gelecek zam haberinde.

Haberin Devamı

ASGARİ ÜCRETE EK ZAM GELECEK Mİ?

Bakan Bilgin, sadece çalışan memurları değil aynı zamanda emekli olan kamu çalışanlarının enflasyon karşısında korunacağına dikkati çekerek şunları söyledi: “Sadece kamu çalışanları mı? Hayır, aynı zamanda emekli işçilerimizi de aynı şekilde koruyacağız. Çalışan emekçilerimizi korumak bizim görevimizdir. Önceki hafta sendikacılarımızla, işçi sendikalarıyla bugün işveren sendikalarımızla görüştük. Bu konuda çalışmalarımız sürüyor. Tamamlandığı zaman önümüzdeki hafta başında veya hafta ortasında bunu da kamuoyuyla paylaşacağız. Daha birçok düzenleme yapıyoruz. Emekçiler şunu bilsinler; Türk Devleti söz verdi onları enflasyona ezdirmeyecek. Enflasyonun tahribatını da onaracaktır.”

Haberin Devamı

Yeni bir istihdam projesinin uygulamaya konulduğunu bildiren Bilgin, “Bu proje çerçevesinde çok kısa süre içerisinde büyük sanayi kuruluşlarına 50 bin yeni işçi istihdamı oluşturacağız” dedi.