Ekonomi ASIMO, Türkiye şovunu tamamladı

ASIMO, Türkiye şovunu tamamladı

13.10.2008 - 16:31 | Son Güncellenme:

.

ASIMO, Türkiye şovunu tamamladı

Honda’nın insansı robotu ASIMO, Türkiye şovunu tamamladı.
Honda Türkiye’nin yazılı açıklamasında, Auto Show 2008 Fuarında yeni Honda Jazz’ın tanıtımı ve City’nin Avrupa prömiyeri yapılırken, ASIMO’nun, fuarın ilk dört günü, eklenen yeni üstün özellikleriyle sergilediği şovlarda ziyaretçilerin büyük beğenisini topladığı belirtildi.
Açıklamada, Türkiye ziyaretini çocuklarla dans ederek tamamlayan ASIMO’yu dört günlük gösterisi süresince Auto Show Fuarında yaklaşık 8 bin kişinin izlediği bildirildi.
Türkiye’ye üçüncü ziyaretini gerçekleştiren ASIMO’nun, önceki ziyaretinde Başbakan Recep Tayyip Erdoğan ile tanıştığı ve tokalaştığı, bu gelişinde de Sanayi ve Ticaret Bakanı Zafer Çağlayan ile tokalaştığı ve top oynadığı hatırlatıldı.
"Advanced Step in Innovative MObility (Yenilikçi Harekette ileri Adım)" ifadesinin ilk harflerinden oluşan ASIMO’nun, insanlara yardım etmek ve gelecekte bir gün yaşlılara ve engellilere evlerinde destek olmak hedefiyle tasarlandığı kaydedilen açıklamada, ASIMO’nun, aynı zamanda öğrencileri matematik ve fen çalışmaları alanında cesaretlendirmek ve teşvik etmek amacıyla da kullanıldığı bildirildi.
Açıklamada, "Yeni ASIMO, birlikte çalışma, karşısına çıkan kişilere geçiş sağlamak için yoldan çekilme fonksiyonu, bağımsız pil şarj fonksiyonları ve koşma gibi geliştirilen yeni teknolojileriyle gerçek yaşam ortamlarında kullanılabilecek insansı robot geliştirme konusunda Honda’yı bir adım ileri götürmeye devam ediyor" denildi.