Ekonomi ATO Başkanı Gürsel Baran'dan indirim açıklaması! Tarih verdi...

ATO Başkanı Gürsel Baran'dan indirim açıklaması! Tarih verdi...

22.12.2021 - 14:31 | Son Güncellenme:

Ankara Ticaret Odası (ATO) Başkanı Gürsel Baran, "Doların düşüşü fiyatlara yansıyacak, yansımak zorunda. Önümüzdeki hafta hemen hemen bütün alanlarda fiyat indirimlerini göreceğiz." ifadelerini kullandı:

ATO Başkanı Gürsel Barandan indirim açıklaması Tarih verdi...

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın açıkladığı ekonomi alanındaki tedbirler son iki aydır değer kaybı yaşayan Türk lirasına  pozitif yansıdı. Ankara Ticaret Odası Başkanı Gürsel Baran, konuyla ilgili CNN Türk canlı yayınında şunları söyledi:

Haberin Devamı

"Doların düşüşü fiyatlara yansıyacak, yansımak zorunda. Arkadaşlarım bunu atlamayacaktır eminim. 2 aydır yukarı yönlü giden fiyat aralığı var. Tacirimiz istediği buydu, dört gözle ortalığın durulmasını ve geri gitmesini bekliyorduk. Dün birkaç haber geldi fiyatlarla ilgili. Bugün kendi iş yerimden, çalıştığım fabrikalardan güzel haberler geldi. Yüzde 10 gibi iki fabrikadan indirim haberi aldım. Birkaç gün sonra ya da önümüzdeki hafta hemen hemen bütün alanlarda fiyat indirimlerini göreceğiz. Türkiye genelinde pazar hakettiği yere oturacak. Özlemle beklediğimiz ortam var. İnşallah önümüzdeki hafta ve sonraki haftayı tüm Türkiye izleyecek.

REEL SEKTÖRE MESAJ

Biz sosyal medya aracılığıyla üyelerimize mesajlar veriyoruz. Ben şu an mutluyum. Cumhurbaşkanımızın açıklamaları sonrası saat 11 civarıyla petrol ürünlerine gelen zamları biz durdurduk. 12 gibi yürürlüğe girecekti bu fiyatlar. Bizim sıkıntılarımızı aktardık. Hazine ve Maliye Bakanımız Nureddin Nebati'nin dün akşamki konuşmasında sorunlarımızın yine çözüldüğünü gördüm. KDV çeşitliliği ile ilgili sıkıntımız vardı, bunlar sıkıntı oluyor vergi kayıp kaçağı olabiliyor. Bununla ilgili İstanbul’da yapılan toplantıda sayın bakanımıza aktardığımızın çözüme kavuştuğunu gördüm.

Haberin Devamı

ATO Başkanı Gürsel Barandan indirim açıklaması Tarih verdi...

KUR KORUMALI TL MEVDUAT SİSTEMİ

Bu fiyat aralığından daha yukarıları doğru oynamaların olacağını düşünmüyorum. İnsanların tedirginliği vardı. Sayın Cumhurbaşkanı dedi ki, 'Arkadaşlar tereddütünüz olmasın, risklerinizi biz üstleniyoruz. Bankaya gidin TL'lerinizi yatırın' dedi. Hazine ve Maliye Bakanı da bu konudan bahsetti. İnanıyorum ki güven ortamını biraz daha sağladığımızda yastık altındaki altın ve dövizlerimiz dönecektir. 15-20 gün içerisinde birçok yerden olumlu gelecek mesajlarla bu yaşadığımız problemlerden uzaklaşacağız.

İŞ DÜNYASI NASIL KARŞILADI?

Sayın Cumhurbaşkanı bir zaman aralığından bu yana üzerinde duruyor. 'Ben ülkenin üretim ve ihracatını artırmak istiyorum' diyor. İhracatta geldiğimiz rakamlar uzun yıllardır beklediğimiz ve göremediğimiz rakamlardır. Yıllardan beri cari açık üretiyoruz. Ben bu anlamda atılan adımları olumlu buluyorum. Reel kesimin, ihracatçının bütün sıkıntıları bir masaya yatırılıyor. Problemlerimiz aktarıldığında bu karşılıksız kalmıyor. Bunu reel kesim de önemsiyor. Problemlerimiz kazan kazan şekline dönüyor. Ben kazandığım zaman devletimiz de kazanmış oluyor. Biz sıkıntılarımızı söylüyoruz çözüm ile ilgili adımlar atılıyor. Ben hiç ümitsiz değilim. Reel kesim bir iki hafta içerisinde eski haline kavuşacaktır.

Haberin Devamı

DOLARIN 18 TL OLMASI

Doların 18 liralara gelmesinin bir köpükten kaynaklandığını düşünüyorum. Bana göre de gerçek değerine geldi. Burada ihracatçıya bir kasıt yoktur. Olması gereken budur. Biz Türk taciri olarak isteğimiz istikrardır. Ticaretimizi yaparken öngörülere sahip olabilmemizdir. Abartılı yükselişler hepimizi rahatsız etmiştir. Ben bu yükselişlerin tamamıyla köpükten kaynaklandığını düşünüyorum. Bundan sonra yüksek oynamaların olacağını düşünmüyorum. Tüm tacir arkadaşlarımıza sesleniyorum işimize bakalım bundan sonra güzel günler bizi bekliyor."