Ekonomi ‘Avrupa Konutları’ Başakşehir’e geldi

‘Avrupa Konutları’ Başakşehir’e geldi

21.04.2016 - 02:30 | Son Güncellenme:

Artaş İnşaat, Avrupa Konutları markasını yeni cazibe merkezi Başakşehir’e taşıdı. 13 ayda bitirilmesi planlanan proje, Emlak Konut GYO ile hasılat paylaşımı modeliyle hayata geçiriliyor

‘Avrupa Konutları’ Başakşehir’e geldi

Artaş İnşaat, Avrupa Konutları markasını İstanbul’un pek çok lokasyonunun ardından Başakşehir’e de taşıdı. İstanbul’un yeni ve planlı gelişim hattı olarak 2007’de konut üretiminin başladığı Kayaşehir-Başakşehir aksında hayata geçecek Avrupa Konutları Başakşehir projesi, 941 konut ve 27 ticari üniteden oluşuyor. Emlak Konut GYO ile hasılat paylaşımı modeliyle hayata geçecek projeden 876 milyon lira gelir beklendiğini belirten Emlak Konut GYO Genel Müdürü Murat Kurum, projede Emlak Konut GYO oranının yüzde 40 olduğunu, bunun karşılığı olarak da yüklenici taahhütünün 350 milyon 400 bin liraya denk geldiğini kaydetti.
Artaş İnşaat, Emlak Konut GYO tarafından satışa açılan Kayabaşı 6. Etap ihalesini kazanmış ve 2015 Mayıs ayında imzalar atılmıştı. İhaleye konu olan arsa, 89 bin 246 metrekare. İhalenin birinci oturumunda en yüksek teklifi veren Artaş İnşaat, ikinci oturumda 350 milyon 450 bin liralık teklifle ihaleyi almıştı.

Metrekareyi büyüttü
Erken teslim geleneğiyle bilinen Avrupa Konutları markası, Başakşehir’de de bunu devam ettirerek, projenin 13 ayda bitirilmesini hedefliyor. Artaş İnşaat Yönetim Kurulu Başkanı Süleyman Çetinsaya, her bölgenin beklentilerine göre projelerini yapılandırdıklarını belirterek, Başakşehirliler daha geniş konut sevdiği için projede metrekareleri büyüttüklerini dile getirdi. Çetinsaya, “Bölge yatırımlarla hızla öne çıkıyor. Burası aynı zamanda şehir hastanesi yatırımıyla sağlık kenti ve Emlak Konut’un yapacağı 500 bin metrekarelik parkla bir cazibe merkezi. Ayrıca metro çalışmaları hızla sürüyor” dedi.
Daire fiyatlarının 580 bin liradan başladığını söyleyen Çetinsaya, projenin 400 milyon liralık yatırımla 72 bin 706 metrekare arsa üzerinde konumlandığını dile getirdi. Projede 2+1 tipinde olan en küçük daire 124 metrekareden başlarken, daire büyüklüğü 277 metrekareye kadar çıkıyor.

Mega projeler...
Murat Kurum, İstanbul’un geçmişte doğu-batı ekseninde büyüdüğünü ancak söz konusu eksende yer kalmadığını, kuzeyde hareketliliğin başlaması ve yeni ulaşım akslarının oluşmasıyla birlikte Başakşehir’in hızla geliştiğini söyledi. Kurum, İstanbul’un kuzeyinde 3. havalimanı’nın inşa edildiğini kaydederek, güneye doğru gelindiğinde ise 3. köprüde çevre bağlantılarının yapımının devam ettiğini ve şehir hastanelerinin yapıldığını hatırlattı. Kurum, “Bölgede altgelirliler için 20 bine yakın konut üretildi. Metrekare fiyatları 1800 liradan 5 bin liraya kadar çıktı. Orta gelirli, orta ve üstü gelirliler için de üretim yapıldı, yapılıyor. Bölge hızla gelişiyor, bu metrekare fiyatlarının seviyesini korumak için iptal ettiğimiz ihaleler de oldu” dedi.

Haberin Devamı

‘Orta gelir grubunu kiradan kurtaralım’
Süleyman Çetinsaya, sektördeki pek çok geliştiricinin orta gelir grubuna yönelik konut ürettiğini, bunun da toplumda önemli bir yeri olduğunu söyledi. Konutları erken teslim ederek insanları kira ödemekten kurtarmanın kendisi için büyük anlamları olduğunu belirten Çetinsaya, şu anısını anlattı:
“1962 yılında Kayseri’den İstanbul’a geldik. 6 kardeştik ancak bu şekilde ev vermedikleri için 3 kardeşle gelebildik. Fatih’te bir bodrum kat tutmuştuk, insanların sadece ayakları görünürdü camdan. Bu yüzden hep karşımdaki vatandaşın halinden anlayarak iş yapıyorum. Yeşil alanını, çocuk alanını, otoparkını böyle düşünüyoruz. Bu yoklukları gördüğüm için her bir vatandaşın ev sahibi olması beni çok sevindiriyor.”