Ekonomi Bahçelievler’in kodunu butik projeyle yeniliyor

Bahçelievler’in kodunu butik projeyle yeniliyor

13.12.2013 - 02:30 | Son Güncellenme:

Yazıcıoğlu İnşaat tarafından Bahçelievler’de inşa edilen Code İstanbul projesinde satışlar başladı. Kaba inşaatının yüzde 70 oranında tamamlandığı butik konseptli projede 2 blokta 90 daire yer alıyor

Bahçelievler’in kodunu butik projeyle yeniliyor

Markalı konut projeleri sektörüne yeni yaşam alanları kazandırmak hedefi ile yola çıkan Yazıcıoğlu İnşaat, İstanbul Bahçelievler’deki yeni projesini satışa çıkardı. Yazıcıoğlu İnşaat Yönetim Kurulu Başkanı Davut Yazıcıoğlu, proje geliştirirken İstanbul’un merkezi noktalarını seçtiklerini belirterek, Code İstanbul’u da bu hedef doğrultusunda hayata geçirdiklerini anlattı.
Yazıcıoğlu, kendilerine ait 7 bin metrekarelik arsada 90 dairelik bir proje yaptıklarını belirterek, en küçüğü 145 metrekarelik 2+1’lerden oluşan projede büyük dairelere yer verdiklerini anlattı. Bölgeden gelen talebin büyük dairelere yoğunlaştığını dile getiren Yazıcıoğlu, resmi satışlara 9 Kasım’da başladıklarını söyledi.

Öz sermaye kullanıyor
Davut Yazıcıoğlu, Code İstanbul’un dördüncü projeleri olduğunu belirterek, finansmanı ise öz sermayeden karşıladıklarını açıkladı. Bu sayede inşaattaki riski ortadan kaldırdıklarının altını çizen Yazıcıoğlu, “Aileden inşaatçıyız ama şirketimizi 2003 yılında kurduk ve hep öz sermayemizle iş yaptık. 3 banka ile anlaşmamız var. İnşaatlarımızı da belli bir seviyeye getirdikten sonra satışa çıkıyoruz. Bu da tüketicilerde güven oluşturuyor” diye konuştu.
Davut Yazıcıoğlu, projenin kaba inşaatının yüzde 70 oranında tamamlandığını belirterek, “1.5 aya kadar kabayı bitirmiş oluruz. Aralık 2014’te de konutları teslim etmeyi planlıyoruz” dedi. Davut Yazıcıoğlu, projede 15 bin metrekarelik satılabilir alanı bulunduğunu ve fiyatlarınınsa 507 bin liradan başladığını belirterek, “Fiyatlar 1.2 milyon liraya kadar çıkıyor. Toplam ciro beklentimiz ise 70 milyon lira” açıklamasını yaptı.
Projenin akıllı ev sistemleriyle inşa edildiğini ifade eden Yazıcıoğlu, her daireye en az iki otopark vereceklerini ve her kata 3 asansörün çıkacağını söyledi.

Haberin Devamı

Yüzde 80’i yeşil alan
Code İstanbul’da 2+1 dairelerden, 3+1 daire seçeneklerine ve geniş yaşam arzulayanlar için 4+1 daire seçenekleri bulunuyor. Code İstanbul’da projenin yüzde 80’i yeşil alan olarak konumlandırılırken, bu alanlarda özel dinlenme noktaları, yürüme ve koşu parkuru, süs havuzları ve çocuk oyun parkı yer alacak. Projede fitness merkezi, kapalı yüzme havuzu, sauna, bilardo salonu, masa tenisi ve vitamin bar gibi pek çok seçenek bulunuyor.

SİTE İSTANBUL’A BAŞLIYOR
Davut Yazıcıoğlu, Code İstanbul projesinin ardından yeni bir proje için daha düğmeye bastıklarını söyledi. ‘Site İstanbul’ adındaki projenin, Code İstanbul gibi Bahçelievler'de yükseldiğini anlatan Yazıcıoğlu, şu bilgileri verdi:
“56 daire ve 11 dükkândan meydana gelen Site İstanbul projesi, 105 metrekarelik 2+1 ve 135-155 metrekarelik 3+1 konutlardan oluşuyor. Fiyatların 400 bin lira ile 700 bin lira arasında değiştiği Site İstanbul’da arsa alanı 3 bin metrekare olarak belirlendi.”
Yazıcıoğlu, “Proje içerisinde kapalı otopark, kontrollü site giriş ve çıkışı, 7 gün 24 saat güvenlik, fitness center gibi birçok seçenek yer alıyor. Site İstanbul projesi konum olarak havalimanı, metrobüs ve metroya 5 dakika, deniz otobüsüne 10 dakikalık mesafede hayat buluyor” dedi.

Haberin Devamı

Yeni yıl kampanyasıyla ödemeleri teslime erteledi
Yeşildağ İnşaat tarafından Kağıthane bölgesinde hayata geçirilen Mari Rezidans projesinde, konut sahibi olmak isteyenlere özel fırsatlar sunuluyor. Buna göre, yüzde 30 peşin ödemeyle yüzde 70 anahtar teslimde ödeme imkânı sunuluyor.
İki yıl içinde yatırımcısının kârını ikiye katlamaya hazırlanan Mari Rezidans projesinde dairelerin, 2014 sonunda anahtar teslimi yapılarak ev sahipleriyle buluşması planlanıyor. Mari Rezidans projesi 2 bin 500 metrekarelik bir alandaki 140 daireden oluşuyor. 137 konuttan meydana gelen projede 100 ile 135 metrekare arasında farklı büyüklüklerde 2+1 ve 3+1 daire seçeneklerine yer veriliyor. Arsa alanı 2.500 metrekare olan projenin inşaat alanı ise 19 bin metrekare. Projenin teslim tarihi ise 2014 sonu olarak planlanıyor.

Dönüşüm yapıyor
Yeşildağ İnşaat'ın otel konforunda ve hizmet standartlarında projelendirdiği Mari Rezidans, Kağıthane bölgesindeki ilk kentsel dönüşümünün önemli adımını oluşturuyor. Projenin sosyal alanları arasında çocuk hobi odası, oyun parkı, toplantı, sinema salonu, fitness, hamam, sauna bulunuyor. Proje, Fatih Sultan Mehmet köprüsüne 7 km, boğaz köprüsüne 5 km, Atatürk Havalimanı’na ise 14 km mesafede konumlanıyor.

Haberin Devamı

İLK YATIRIMIYLA KARTAL’I ‘BULUŞMA YERİ’ YAPACAK
Dünyaca ünlü Mimar Daniel Libeskind ile güç birliği yapan Metsan, Kartal’da gerçekleştirdiği karma proje ile mimarlık tarihinde yer alacak bir eseri hayata geçiriyor. Latince’de kesişme, bağlantı noktası anlamına gelen ‘nexus’ kelimesi, Kartal’da Metsan Nexus projesinde ‘Buluşma Noktası’ olarak yeniden yorumlanıyor.
Metsan Nexus’un satışa sunulan bu ilk etabı, deniz ve ada manzaralı 36 katlı iki bina ve ortasında 19 katlı dairesel kuleden oluşuyor.

36. katta teras keyfi
Altında yer alan mağaza, kafe ve restoranlardan oluşan meydanının dışında sosyal alanlara da yer verilen projede, açık havuz, basketbol sahası, fitness merkezi yer alıyor. Ayrıca 36. kattaki Rooftop Teras, 19. kattaki Harmoni Teras ve Sky Lounge kış bahçesi Metsan Nexus sakinlerine manzaralı bir ortam sunuyor.
Bunlar dışında kapalı çocuk oyun alanı, cep sineması, büyükler için sosyal aktivite odası, golf simülasyon odasına yer verilen projede, 15. katta açık havada konumlanacak olan squash kortu, ve yüksek tavanlı 120 m² genişliğinde bir de davet odası bulunuyor.
Stüdyo ve 1+1 dairelerinde yer kaybı yaşamak istemeyenler, projedeki çamaşırhaneden faydalanabiliyor.
Metsan Nexus, Kadıköy-Kartal metrosunun Yakacık istasyonunda, metro çıkışı ile direk bağlantılı. Metro bağlantısı sayesinde projeden Kadıköy’e 36 dakikada, Taksim’e ise 55 dakikada ulaşılabiliyor. E-5 Karayolu’nun üzerinde yer alan Metsan Nexus E-6 Karayolu’na 5 dakika uzaklıkta. Metsan Nexus’un Sabiha Gökçen Havaalanı’na 10 ve İDO Pendik-Yalova İskelesi’ne 8 dakika uzaklıkta konumlanıyor.

Haberin Devamı

Peşin alımlarda yüzde 7 indirim uygulayacak
Emlak sektöründe bir ilki oluşturan altın kampanyasıyla adından söz ettiren Cornerlife Güneşli projesinde son daireler de tükeniyor. Konut alanlara metrekaresi kadar altın hediye eden kampanya kapsamında şimdiye kadar 1 kilo 722 gram altın konut sahiplerine teslim edildi. Beyaz İnşaat-Keleş İnşaat ortaklığındaki projede yılın son kampanyası ile 10 kilo altın hediye edilmesi planlanıyor.
Projede ayrıca peşin almak isteyen tüketicilere Cornerlife Güneşli, yüzde 7 indirim uyguluyor. Keleş İnşaat ve Beyaz İnşaat’ın ortaklığında yükselen proje, 14 bin metrekare üzerinde 15 ve 16 katlı 2 bloktan meydana geliyor.

2014 sonunda teslim
Sosyal olanaklarıyla dikkat çeken projede, yüzme havuzu, 7.000 metrekare alana sahip bahçe, fitness- sauna-hamam, tenis kortu, basket sahası, koşu parkuru, amfi tiyatro, kapalı sinema salonu, kreş gibi donatılar yer alıyor. Proje bünyesinde ayrıca, 800 metrekarelik bir alana sahip Corner Fit spor merkezi bulunuyor.
Projede stüdyo daireden 3+1 daireye kadar değişen ev tipleri, 44 ile 167 metrekare arasında daire seçenekleri yer alıyor. Fiyatların 201 bin TL’den başladığı projede en çok 3+1 daireler tercih ediliyor. Konut teslimleri Aralık 2014’te.

Haberin Devamı

Yılsonuna kadar % 1 peşinle ev satıyor
Gayrimenkul sektörüne Ev’re projesiyle hızlı bir giriş yapan Gedizler Yapı, yılsonuna özel kampanya yaptı. Buna göre, projede yüzde 1 peşinat fırsatı sunuluyor. Kampanyada 4 farklı ödene seçeneği de yer alıyor.
Birinci pakette, yüzde 1 peşinat oranı sunuluyor. Yüzde 75’ine de banka kredisi kolaylığı sunuluyor. Yüzde 12 ara ödeme Ekim 2014’te, kalan yüzde 12’lik kısmı Mayıs 2015’te ödenebiliyor.
İkinci pakette yüzde 10 oranındaki peşinat alınıyor. Yüzde 60’ına banka kredisi kolaylığı sunulan kampanyada, yüzde 15’lik ara ödeme Ekim 2014’te ve kalan yüzde 15’lik kısmı Mayıs 2015’te ödenebeliyor. Üçüncü pakette yüzde 50 peşinata, 30 ay yüzde sıfır faiz uygulanıyor.
Son pakette yüzde 25’ini peşin ödeyenlere, banka kredisi kolaylığı sunuyor.

2014 sonuna kadar 400 bin konut ve işyeri yenilenecek
Kentsel dönüşüm projesiyle ilgili bilgi veren Çevre ve Şehircilik Bakanı Erdoğan Bayraktar, Türkiye’nin afet riski taşıyan bölgelerinin dönüşümünün vatandaşların can ve mal güvenliği açısından önemli olduğunu belirtti.
Bayraktar, bunun aynı zamanda inşaat sektörü ve ekonomiye canlılık getireceğini bildirdi.
Bu yıl 200 bin birim konutun dönüşüm hedefini aştıklarını vurgulayan Bayraktar, bu başarılı ivmeyle 2014 sonuna kadar 400 bin bağımsız konut ve iş yerinin dönüşümünü tamamlamayı hedeflediklerini kaydetti.
Açıklamaya göre, Çevre ve Şehircilik Bakanlığınca bir yılı aşkın zamandır sürdürülen kentsel dönüşüm çalışmaları 1 milyon 200 bin kişiye ulaştı. Bakanlar Kurulu, bugüne kadar ülkenin çeşitli yerlerinde toplam 6 bin 753 hektar alanı riskli ilan etti. Bu alanlarda ise 367 bin 522 konut ve iş yerinin yer aldığı 162 bin 442 bina bulunduğu tespit edildi.

50 milyon lira kira yardımı
Çevre ve Şehircilik Bakanlığınca yetkilendirilen kurum ve kuruluşlar vatandaşlardan gelen talep doğrultusunda yaptıkları incelemelerde, 58 bin 649 konut ve iş yerinin riskli olduğuna karar verdi. Riskli alan ile binalardaki toplam konut ve iş yeri sayısı 426 bin 171’e ulaşırken, buralarda yaşayan toplam nüfus ise 1 milyon 200 bini geçti.
Bakanlık, dönüştürülecek bölgelerdeki hak sahiplerine, mağdur olmamaları için kira yardımında da bulundu. Bu bölgelerdeki kiracılara da taşınma masrafları dikkate alınarak bir defaya mahsus kira yardımı yapıldı. Bakanlığın kentsel dönüşüm çalışmaları kapsamında yaptığı kira yardımının tutarı ise 50 milyon liraya ulaştı.

Florya’da ön talep süreci devam ediyor
Eroğlu Gayrimenkul’ün TOKİ işbirliğiyle inşa ettiği Florya Ofis Park, gelenekselle moderni bir uyum içinde sunuyor. Florya’da havalimanına 5 kilometre uzaklıkta konumlanan proje, ana arterlere yakınlığı ile dikkat çekiyor. Florya Ofis ayrıca Küçükçekmece göl manzarası ve E5’e olan cephesiyle de dikkat çekiyor.
Toplam 8 bin 475 metrekare alan üzerine kurulan Florya Ofis Park, 72 adet ofisiyle tüm katları birleştirerek tek kat şeklinde de kullanıcıya sunulabiliyor. 76-201 metrekare arasında değişen Florya Ofis Park, her ofise ait kapalı otoparkıyla hizmet veriyor. Yatırımcılar tarafından büyük ilgi gören Florya Ofis Park’ta ön talep toplama süreci devam ediyor.

Dairelerin çoğu satıldı inşaatta sona yaklaştı
Güneşli’de bahçeli katlarıyla dikkat çeken Ve Güneşli’de satışlar devam ediyor. Giriş katlarının yanı sıra orta katlar ve teraslardaki bahçeleriyle 6 bin m2 yeşil alanıyla yeşili yeniden yaşama katan projede, 214 konut ve ticari üniteler yer alacak. Projede 8, 11, 12 katlı üç blok bulunuyor.
Dairelerin yüzde 70’inin satıldığı Ve Güneşli projesinde inşaatın da yarısından çoğu tamamlandı. KDV oranının yüzde 1 olduğu projeden konut alanlar, ödemelere ev tesliminden sonra başlayacaklar.
Keleşoğlu, Depar Teknik Yapı ile Teleset Mobilya’nın işbirliği ile yapılan projenin anahtar teslimi ise Kasım 2014’te gerçekleşecek.