Ekonomi Bakanlıklardan ihale yasakları

Bakanlıklardan ihale yasakları

17.06.2011 - 13:04 | Son Güncellenme:

.

Bakanlıklardan ihale yasakları

İçişleri, Milli Eğitim (MEB), Enerji ve Tabii Kaynaklar, Tarım ve Köyişleri Bakanlığı, 4734 Sayılı Kamu İhale, 4735 Sayılı Kamu İhale Sözleşmeleri ile 2886 Sayılı Devlet İhale Kanununa göre toplam 14 kişi ve firmaya değişik sürelerle ihalelere katılma yasağı getirdi.

Yasaklara ilişkin duyurular, Resmi Gazete’nin bugünkü sayısında yayımlandı.

Duyurulara göre, Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı, "FTS Grup Temizlik Hizmetleri Taahhüt İnşaat Nakliyat Gıda Sanayi Ticaret Limited Şirketi" ile ortağı "İbrahim Büyükkaragöz" ihalelerden men edildi.

MTA Genel Müdürlüğü/Orta Anadolu 2.Bölge Müdürlüğü (Konya) tarafından yapılan ihaleye katılan Konya Ticaret Odasına kayıtlı şirket, 4734 Sayılı Kamu İhale Kanununa göre 2 yıl süreyle ihalelere giremeyecek.

TARIM VE KÖYİŞLERİ BAKANLIĞI

Haberin Devamı

Tarım ve Köyişleri Bakanlığı Toprak Mahsulleri Ofisi (TMO) Genel Müdürlüğü "Onur Temizlik Malzemeleri İlaçlama ve Pazarlama Sanayi Ticaret Limited Şirketi" ile ortağı "Şadıman Tiryaki"ye ceza getirdi.

Toprak Mahsulleri Ofisi Samsun Şube Müdürlüğü tarafından yapılan ihaleye katılan, Samsun Ticaret ve Sanayi Odasına kayıtlı şirket, 4735 Sayılı Kamu İhale Sözleşmeleri Kanununa göre 2 yıl süreyle ihalelerden men edildi.

İÇİŞLERİ BAKANLIĞI

İçişleri Bakanlığı Mahalli İdareler Genel Müdürlüğü, 2886 Sayılı Devlet İhale Kanununa göre "Emine Oskay"a ihalelere katılma yasağı getirdi.

Sakarya Büyükşehir Belediye Başkanlığı Mali Hizmetler Daire Başkanlığı Gelirler Şube Müdürlüğü tarafından yapılan ihaleye katılan Emine Oskay, 6 ay müddetle kurum ihalelerine giremeyecek.

İçişleri Bakanlığı Jandarma Genel Komutanlığı ise 4734 Sayılı Kamu İhale ve 4735 Sayılı Kamu İhale Sözleşmeleri Kanununa göre 7 kişi ve firmaya ihale cezası verdi.

Yasak getirilen kişi ve firmalar ile yasak süreleri şöyle: "Jandarma Eğitim Komutanlığının ihalesine katılan İstanbul Ticaret Odasına kayıtlı, Alara Ticaret Hümeyra Bulutoğlu (1 yıl) Bursa İl Jandarma Komutanlığı tarafından yapılan ihaleye giren, Balıkesir Ticaret ve Sanayi Odasına kayıtlı Gülmezler Tarım Ürünleri ve Otomotiv Sanayi ve Ticaret Limited Şirketi (1 yıl, 6 ay) İstanbul Jandarma Tedarik Merkezi Komutanlığının ihalesine giren Ankara Ticaret Odasına kayıtlı İmga Et ve Süt Ürünleri Hayvancılık Gıda Ticaret ve Sanayi Limited Şirketi (6 ay) Ankara Jandarma Tedarik Merkezi Komutanlığı tarafından yapılan ihaleye katılan Ankara Ticaret Odasına kayıtlı, İL-POL İç ve Dış Ticaret İthalat İhracat Temsilcilik Müşavirlik Limited Şirketi (1 yıl) Ankara Jandarma Tedarik Merkezi Komutanlığının ihalesine giren Balıkesir Ticaret Odasına kayıtlı Olimed Endüstriyel Maddeleri Sanayi ve Ticaret Limited Şirketi (1 yıl) İzmir Jandarma Tedarik Merkezi Komutanlığı tarafından yapılan ihaleye katılan İzmir Ticaret Odasına kayıtlı Altat Gıda – Filiz Vural (1 yıl) İzmir Jandarma Tedarik Merkezi Komutanlığının ihalesine giren İzmir Ticaret Odasına kayıtlı Gökhan Bozkurt-Hüseyinoğulları Ticaret (1 yıl)"

Haberin Devamı

ÇEVRE VE ORMAN BAKANLIĞI Çevre ve Orman Bakanlığı, 2886 Sayılı Devlet İhale Kanunun ile 4734 Sayılı Kamu İhale Kanununa göre 2 firmaya ceza verdi.

Buna göre Kırşehir İl Çevre ve Orman Müdürlüğü tarafından yapılan ihaleye katılan, "Akçakent Belediye Başkanlığı" 2 yıl süreyle bakanlık ihalelerinden men edildi.

Bolu Orman İşletme Müdürlüğünün ihalesine giren Gölyaka Esnaf ve Sanatkarlar Odasına kayıtlı "Alpay Öner"e ise 6 ay süreyle ceza verildi.

MTA

Haberin Devamı

Maden Tetkik ve Arama (MTA) Genel Müdürlüğü, "ASA Gurup İnşaat TaahHÜT Bilgisayar Ticaret Limited Şirketi" ile ortağı "Ahmet Selim Akgül"ü ihalelerden men etti.

MTA İdari ve Mali İşler Daire Başkanlığı tarafından yapılan ihaleye giren Ankara Ticaret Odasına kayıtlı şirket, 4735 Sayılı Kamu İhale Sözleşmeleri Kanununa göre 1 yıl süreyle tüm ihalelere katılamayacak.

MEB

Haberin Devamı

Öte yandan, Milli Eğitim Bakanlığı (MEB), Yalova İl Milli Eğitim Müdürlüğünün ihalesine giren "Zirve Büro Malzemeleri Eğitim Turizm Sanayi ve Ticaret Limited Şirketi"ne ihale yasağı getirdi.

Ankara Ticaret Odasına kayıtlı şirket, 4735 Sayılı Kamu İhale Sözleşmeleri Kanununa göre 1 yıl süreyle tüm ihalelerden men edildi.