Ekonomi ‘Bakliyat fiyatları yüksek gösteriliyor’

‘Bakliyat fiyatları yüksek gösteriliyor’

18.04.2019 - 01:30 | Son Güncellenme:

Ulusal Baklagil Konseyi Başkanı Abdullah Özdemir, “Bakliyat fiyatları gerçekte olduğundan çok daha yüksek gösterilerek yapılan bazı yanlış bilgilendirmeler tüketicilerimizin kafalarını karıştırmakta, bakliyat tüketiminden uzaklaşmalarına neden olmaktadır” dedi.

‘Bakliyat fiyatları yüksek gösteriliyor’

Özdemir, mart ayı verilerine göre yıllık enflasyonun yüzde 19.71 olduğunu, en fazla artışın da yüzde 29.77 ile gıda grubunda meydana geldiğini belirtti. Gıda ürünleri ve bakliyatla ilgili abartılı, doğruları yansıtmayan ve herhangi bir bilimsel dayanağı bulunmayan bazı açıklamalar yapıldığına dikkati çeken Özdemir, bunların olumsuz algıya neden olduğunu ifade etti.
Özdemir, 3 büyük ulusal market zincirinin Türkiye genelindeki 18 bin mağazasında, KDV dahil 1 kilogram paketli kırmızı mercimeğin 4.75, yeşil mercimeğin 5.75, nohudun 7.25 ve kuru fasulyenin 8.25 liradan satıldığını belirterek şunları kaydetti:

Haberin Devamı

‘Yanlış bilgi’

“Ancak bakliyat fiyatları gerçekte olduğundan çok daha yüksek gösterilerek yapılan bazı yanlış bilgilendirmeler tüketicilerimizin kafalarını karıştırmakta, bakliyat tüketiminden uzaklaşmalarına neden olmaktadır. Bakliyat ekonomiktir, muhafazası da kolaydır.”