Ekonomi Bankadan Gümüş Nasıl Alınır? Hangi Bankalarda Gümüş Hesabı Vardır?

Bankadan Gümüş Nasıl Alınır? Hangi Bankalarda Gümüş Hesabı Vardır?

08.04.2021 - 03:53 | Son Güncellenme:

Gümüş yatırım yapmak isteyenlerin en fazla tercih ettiği emtialar arasında yer alır. Altından sonra genel ve en değerli varlıklardan biri olarak tanımlanan gümüş, yüksek kazanç ve güvenli yatırım imkanları nedeniyle her yatırımcının ilgisini çeken bir üründür. Peki bankadan gümüş nasıl alınır? Hangi bankalarda gümüş hesabı vardır? İşte bankadan gümüş alma konusunda merak edilen tüm detaylar.

Bankadan Gümüş Nasıl Alınır Hangi Bankalarda Gümüş Hesabı Vardır


En popüler yatırım yöntemlerinden biri olan gümüş, altın kadar pahalı olmaması ancak aynı oranda kazanç imkanı taşıması nedeniyle büyük küçük demeden her yatırımcı tarafından tercih edilen bir değerdir.

Bankadan Gümüş Nasıl Alınır?

Gümüş altın gibi doğada sınırlı bir maden olduğu için değerlidir. Takıdan süs eşyasına kadar pek çok alanda kullanılan gümüş, yatırımcıların en fazla sevdiği ürünlerden biridir. Gümüş fiziksel olarak saklanabileceği gibi bankalar aracılığıyla da alınıp değerlendirilebilir. Bunun için gümüş hesabı açma imkanı tanıyan bankalara başvurarak gümüş hesabı açılması gerekir. Dolar ya da TL ile gümüş al sat imkanı tanıyan hesap gümüş hesabı olarak adlandırılır. Bu hesap, seçilen bankanın güvencesi altındadır. Hesaptaki gümüşün miktarına göre mevduat gümüş hesabı imkanı da tanınabilir.

Gümüş hesabı, bu imkanı tanıyan bankalara bizzat başvurarak, çağrı merkezini arayarak ya da internet bankacılığı üzerinden açılabilen bir hesaptır. Vadesiz açılan gümüş hesabında saklanan gümüş 24 ayar saflığa sahiptir. Bu hesaplardan gümüş almak için öncelikle hesaba para aktarılması gerekir. Daha sonra bankanın anlık gümüş kuru üzerinden istenilen miktarda gümüş alınarak gümüş hesabında saklanabilir. Banka gümüş işlemleri sabah 09::00 ile akşam 17:30 saatleri arasında gerçekleştirilebilir.

Hangi bankalarda Gümüş Hesabı Vardır?

Gümüş hem güvenli hem de bol kazançlı bir yatırım seçeneği olduğu için sıklıkla tercih edilir. Bankalar aracılığıyla alınan gümüşler belirli bir miktara kadar güvence altında kalacağı nedeniyle pek çok yatırımcı bu seçenekleri tercih eder. Ancak her bankanın altın hesabı olmasına rağmen, gümüş hesabı seçenekleri ülkemizde çoğu bankada bulunmaz. Gümüş hesabı açmak için Türkiye'de başvurulacak bankalar; Kuveyt Türk, DenizBank ve Türkiye Finans FX bankalarıdır. Bu bankalardan herhangi birine başvurarak güvenle gümüş hesabı açılabilir.