Ekonomi Başarır, Helenium serisini Kurtköy’de Bahçe’ye çıkardı

Başarır, Helenium serisini Kurtköy’de Bahçe’ye çıkardı

10.05.2013 - 02:30 | Son Güncellenme:

İstanbul Anadolu yakasında Helenium markalı projeler inşa eden Başarır İnşaat, serinin son projesi olan Helenium Garden’ı satışa çıkardı. Kurtköy’de yapılan ve toplamda 280 konuttan oluşan proje 2014 yılının sonunda bitecek

Başarır, Helenium serisini Kurtköy’de Bahçe’ye çıkardı

Demir çelik sektöründen 2004 yılında konut alanına geçiş yapan ve Helenium markasıyla Anadolu yakasında 5 proje hayata geçiren Başarır İnşaat, 6. projeyi de satışa çıkardı. Farklı temalarla hayata geçirilen Helenium serisinin son projesi Kurtköy’de bahçe konseptiyle öne çıkan Helenium Garden oldu.
Başarır İnşaat Yönetim Kurulu Başkanı Alptekin Başarır, Helenium serisinin önemli bir marka haline geldiğini belirterek, serinin Helenium Garden’ın da bu başarıyı devam ettireceğine inandığını vurguladı.
Alptekin Başarır, projenin, 11 bin metrekarelik alan üzerinde 40 bin metrekarelik inşaat alanına sahip olduğu belirterek, “İnşaat sadece yapılar üretmek değil, aynı zamanda yaşamı şekillendirmektir. Önce hayaller, sonra yuvalar kurmaktır” diye konuştu.

Arsayı satın aldı
Söz konusu projedeki daireleri lansmana özel çok uygun fiyatlarla satışa sunduklarını aktaran Başarır, bunda arsanın kendilerine ait olmasının da önem taşıdığını kaydetti.
Başarır, daire büyüklüklerinin 40 metrekareden başlayıp, 153 metrekareye kadar çıktığını ifade ederek, ortalama metrekare fiyatlarının ise lansmana özel bin 900 lirayla-2 bin 500 lira arasında olduğunu dile getirdi.
Başarır, projenin toplam 4 blok ve 280 daireden oluştuğunu anlatarak, Helenium Garden’ı Aralık 2014’te tamamlayarak sahiplerine teslim edeceklerini söyledi.

‘Kurtköy değerlenir’
Bölgede çok önemli yatırımlar yapıldığını dile getiren Alptekin Başarır, projenin Sabiha Gökçen Havaalanına 5 dakika mesafede olduğunu belirterek, şöyle konuştu:
“Kurtköy’de yakın gelecekte Türkiye’nin silikon vadisi Teknopark İstanbul yükselecek. 3 milyon metrekare üzerine kurulacak olan bu dev teknoloji üssü 30 bin çalışana da ev sahipliği yapacak. Böylece son yıllarda Anadolu yakasının yatırım üssü haline gelen Kurtköy’ün değeri daha da artacak” dedi.

Haberin Devamı

1000 m2’lik AVM

Pendik Kurtköy’de 11 bin metrekare arazi üzerinde gerçekleştirilecek olan Helenium Garden, toplam 4 blokta 280 daireden oluşuyor. Her katı çevreleyen kat bahçeleriyle dikkat çeken proje stüdyo,1+1, 2+1 ve 3+1 dairelerden oluşuyor. Konutların büyüklükleri 40 metrekare ile 153 metrekare arasında değişiyor.
Mimari tasarımını Metin Bostancıoğlu’nun gerçekleştirdiği Helenium Garden alışveriş ve sosyalleşme ihtiyaçlarına cevap vermek üzere bin metrekarelik bir alışveriş merkezine de ev sahipliği yapıyor. Projenin belli bir bölümü ise satış dışı tutuldu ve otel olarak işletilecek.

Faizler düştü

Konut kredisi faiz oranlarındaki düşüşün konut satışlarına olumlu yansıdığını belirten Başarır, son 1 aydır satış ofislerine gelen ve telefonla arayan müşteri sayısında oldukça artış kaydettiklerini söyledi.
Faizlerin biraz daha düşmesiyle birlikte satışlarda daha da artış olacağını vurgulayan Başarır, “Eğer Merkez Bankası 0,5 baz puan daha indirim yaparsa, bunun da konut kredisine yansıyacağını düşünürsek, konut satışlarında oldukça ciddi artış olacaktır. İşsizliğe ve büyümeye direkt bu kadar etki eden başka sektör olmadığına göre, ben bunun konut satışlarına çok olumlu yansıyacağını düşünüyorum” ifadelerini kullandı.

Aynı bölgede yeni proje

Başarır, şirketin halka arzını düşündüklerini belirterek, “2015 yılından sonra gayrimenkul yatırım ortaklığı olarak böyle bir projemiz var” dedi.
Bu yıl içerisinde Kurtköy’de yükselen başka bir projelerini daha açıklayacaklarını kaydeden Başarır, 2014 yılında şehrin merkezinde kentsel dönüşüm sahaları ile ilgili bir kaç işleri daha olduğunu, şehir dışında da İzmir’de görüştükleri bir yer olduğunu sözlerine ekledi.

Haberin Devamı

Araplar serin bölge istiyor

ERDAL KILINÇ İstanbul

Kuvyet Büyükelçiliği'nin yanısıra birçok körfez ülkesi vatandaşına hukuk danışmanlığı yapan Avukat Abdullah Demirhan, mütekabiliyet yasasıyla Arapların Türkiye'deki gayrimenkul sektörüne ilgisininin arttığını belirterek, “Özellikle 3. Havalimanı, Kanal İstanbul ve 3. Köprü güzergahına Araplar büyük ilgi gösteriyor. Yalova, Bursa, Sapanca gibi yazın serin olan bölgelerdeki arazilerle ilgileniyorlar” dedi.
Kendini ve projesini iyi anlatan şirketlerin başta Araplar olmak üzere yabancı yatırımcılara büyük satışlar gerçekleştirdiğini savunan Demirhan, Türkiye'deki endüstri ve sanayi üretimine soğuk baktan Arapların gayrimenkul sektörüne ise büyük ilgi gösterdiklerini söyledi.
Mütekabiliyet yasasının ardından Türkiye'de gayrimenkul alan yabancılar arasında Arapların önemli bir yerinin olduğunu kaydeden Demirhan, hukuk danışmanlığını yaptığı Arap sermayesinin tercihlerini de şöyle sıraladı:
“Gelişmekte olan bölgelerde arsa almayı hedefliyorlar. Özellikle 3. Havalimanı, Kanal İstanbul ve 3. Köprü ve otoyol güzergahındaki arsalarla ilgileniyorlar. Türkiye'ye daha çok yaz aylarında geldikleri için yatırım yapacakları bölgenin serin olmasını da istiyorlar. Karadeniz rüzgarının hakim olduğu Boğaz kıyıları zengin Arapların gözdesi. Onun dışında Yalova, Bursa ve Sapanca gibi hem yeşil hem de serin bölgeler; İstanbul'a da yakın olmaları nedeniyle tercih ediliyor. Trabzon ve Erzurum'a da son dönemde bir ilgi var.”

Haberin Devamı

‘Türkiye ikinci vatanım’
Demirhan, katıldığı Birleşik Arap Emirliklerinin başkenti Abu Dabi'de gerçekleştirilen gayrimenkul yatırımları fuarına ilişkin gözlemlerini de şöyle anlattı: “Fuarda emirin yakın arkadaşı ödüllü yatırımcı Ali Jaber Rashed Al Hameli'yle bir araya geldik. Hameli, Türkiye'nin ikinci vatanı olduğunu belirterek, Türkiye'de 2 yıl önce villa ve bina aldığını ancak tapuyu üzerine alamadığı için şirket kurduğunu anlattı.
Yasadan sonra artık bu engelin de ortadan kalktığını belirterek, 'Kazandıklarımla Türkiyede yatırım yapıyorum. Akrabalarıma ve arkadaşlarımada daireler aldırıyorum. Özellikle Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın sözlerini takip ediyorum. Nerede bir büyük projeye başlayacaksa, orada hemen gayrimenkul alıyorum' dedi. Hameli gibi birçok Arap yatırımcı Türkiye'ye ilgi gösteriyor.”

Haberin Devamı

Hayat Tepe’den ev alan Antalya’ya tatile gidiyor

Haberin Devamı

Özak Hayat Tepe projesinde yeni kampanyayla fiyatlarda yüzde 10’a varan bahar indirimi uygulanırken, 10-31 Mayıs tarihleri arasında daire satın alanlara 2 gece 3 gün hafta sonu tatili hediye ediliyor.
Kampanyaya göre, yüzde 1 peşinat fırsatı, yüzde 1 KDV ve 120 aya varan ödeme avantajlarının yanında, tüm fiyatlarda yüzde 10’a varan indirimler uygulanıyor. 10-31 Mayıs tarihleri arasında daire satın alan tüm müşterilere de her hangi bir koşul gözetilmeksizin ailesi veya annesiyle 2 gece 3 gün hafta sonu tatili hediye edilecek.
Belirtilen tarih aralıklarında daire satın alanlar, Özak Global Holding bünyesinde faaliyet gösteren Antalya, Belek İskele Mevkii’nde konumlu Ela QualityResort Otel’de annesine veya eşine güzel bir anneler günü hediyesi verme şansını yakalayacak.
Bayrampaşa’da yapımı devam eden projenin yüzde 30’u satılırken, Özak Hayat Tepe projesinde inşaat da hızla ilerliyor. Özak Hayat Tepe, Bayrampaşa’da 32 bin metrekare alan üzerinde, 2’si 24, 1’i 23 katlı 3 bloktan oluşan üçgen mimari tasarımı ile 40 metrekare ile 230 metrekare arasında değişen 1+0’dan 4+1’e kadar daire seçenekleri ile toplam 546 daireden oluşuyor. Projede teslimler 2014 yılı eylül ayında yapılacak.

Pendik 1+1’e ‘savaş’ açtı, inşaatçılar ‘talep var’ dedi

İnşaatçıların son yıllarda gözdesi konumunda olan 1+1 daireler, Pendik Belediye Başkanı Dr. Kenan Şahin tarafından kara listeye alındı. Başkan Şahin, inşaat ruhsatı isteyen müteahhitlerden artık 1+1 daire yapmamalarını yönünde tavsiyede bulunduğunu söyledi.
Özellikle genç çiftler ve bekarlara düşünülerek yapılan 1+1 dairelerin geniş ailelere hitap etmediğini belirten Başkan Şahin, bu konutların ihtiyaçtan fazla yapıldığını öne sürdü.
Pendik’e çokça 1+1 daire yapıldığını belirten Başkan Şahin, bu konutların geniş ailelerin yaşaması için uygun olmadığını kaydetti.
Pendik’te 35 bin boş konut bulunduğunu belirten Şahin, bunların büyük bir bölümünün de 1+1 daire olduğunu söyledi. 120 metrekarelik daire yerine 1+1 dört daire yapılabildiğini belirten Başkan Şahin bu durumun, daha fazla nüfus demek olduğunu, otopark problemine de yol açtığını da dile getirdi.

İnşaat sektöründen 1+1 savunması geldi

Viaport Venezia Satış ve Pazarlama Direktörü Cenk Hayırlıoğlu büyükşehirlerde küçük dairelerin çokça talep gördüğünü anlatarak, “İstanbul çok kısa süre içerisinde Avrupa metropollerinin seviyesine ulaşacak. Bu sebepten ötürü de büyük dairelerin maliyetlerini karşılamak zorlaşacak. Şehir içinde masrafları daha düşük konutlar talep görecek” diye konuştu.
Dumankaya İnşaat Yönetim Kurulu Üyesi Uğur Dumankaya da, küçük dairelerin özellikle İstanbul’da yaşamın ve proje geliştiricilerinin vazgeçilmez noktası olduğunu vurgularken, “Bu sebepten ötürü gayrimenkul sektöründe stüdyo ve 1+1 konutlardan vazgeçilemez” dedi.
Başarır İnşaat Yönetim Kurulu Başkanı Alptekin Başarır, bölgenin ihtiyaçları doğrultusunda küçük konut üretimi gerçekleştirdiklerini belirtirken, MVK Yapı Yönetim Kurulu Başkanı Ertürk Mavuk da, yatırım amaçlı konut alımlarında stüdyo ve 1+1 dairelerin daha çok tercih edildiğini kaydetti.
Erguvan İnşaat Yönetici Ortağı Emre Maraşlı ise Başkan Şahin’e katıldığını belirterek, “Küçük daireler daha rahat satılıyor olabilir, fakat bu dairelerde istenen fiyatlara kiracılar bulunamayabiliyor ve boş binalar rahatsız edici görüntüler oluşturuyor” dedi.

Yedikule’ye en yüksek teklif Türkerler’den

Emlak Konut GYO’nun Fatih Yedikule arsa ihalesinin ilk oturumuna 9 teklif geldi.
Fatih'e bağlı İmrahor Mahallesi sınırlarında kalan arsa 41 bin 161 metrekare alana sahip. Emsali 0,75 olarak belirlenen arsada inşaat alanı 30 bin 781 metrekare olarak belirlendi. Turizm+kültür alanı imarlı ihalenin ilk oturumunda Emlak Konut GYO'ya en yüksek payı 31 milyon 500 bin lira ile Türkerler İnşaat teklif etti.
İhaleye Türkerler İnşaat, Gül İnşaat Proje-Gül İnşaat Turizm, Erkay Mühendislik, İnkaya İnşaat, YDA İnşaat, Özak GYO-İnt-Er Yapı, Albayrak Turizm, Mesa Mesken, EgeYapı-May Metropol-Sena İnşaat-Buktor Yapı teklif verdi.

Soyak’tan konut aldı sıfır araba kazandı

Soyak’ın, Soyak Park Aparts, Soyak Evostar, Soyak MavişehirOptimus ve Soyak Siesta’dan 9 Ocak-14 Şubat 2013 arasında ev satın alanlar arasında düzenlediği otomobil kampanyası çekilişinin talihlisi İzmir’den Elif Burçak Seyrantepe oldu. Soyak Mavişehir Optimus’tan ev satın alan Seyrantepe, 1 adet Renault Yeni Clio Joy 1.2’yi de kazandı.
Soyak Mavişehir Optimus Satış Ofisi’nde noter huzurunda halka açık olarak yapılan çekilişte otomobil kazanan talihli Elif Burçak Seyrantepe hem ev hem de araba sahibi olduğu için çok mutlu olduğunu belirterek,”Bir taşla iki kuş vurmak buna denir” dedi.

Sinerji yaratmak için Kurtköy’e proje yaptı

Anadolum inşaat tarafından Kurtköy’de hayata geçirilen Sinerji İstanbul projesi 6 bin 533 metrekarelik arazi üzerine toplam 18 bin metrekarelik inşaat alanından oluşuyor. 4 bin metrekarelik ticari alan ve 14 bin metrekarelik konut alanının bulunduğu proje 15 katlı tek bloktan oluşuyor. Toplamda 158 rezidansın bulunduğu projede 78ile 117 metrekare arasında 1+1 ve 2+1 tipinde daireler tasarlanıyor. Her katta 11 dairenin yer aldığı projede Sabiha Gökçen Havalimanı ve Pendik Marinaya olan yakınlığıyla dikkat çekiyor.
Projede yüzde 25 peşin ve yüzde 75 konut kredisiyle daire alınırken, firma bünyesinde yüzde 50 peşin ve yüzde 50 için de 24 ay sıfır faizli ödeme seçeneği sunuluyor.

Ataşehir’deki ‘resmi’ ihale Turyapı'nın oldu

Emlak Konut Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı'nın açtığı ihaleyi kazanan Turyapı, İstanbul Ataşehir'de yapılması planlanan resmi kurum binası ile altyapı ve çevre düzenlemesi inşaatları işi için sözleşme imzaladı. Sözleşmeyle ilgili olarak açıklamada bulunan Turyapı Yönetim Kurulu Başkanı Atakan Turpcu, İstanbul Ataşehir'de yapılacak önemli bir kurumun proje ortağı olmaktan mutluluk duyduklarını ifade ederek sözleşmenin hemen ardından çalışmaları başlattıklarını belirtti.
Turpcu, hızla yapılaşan ve yakın bir zaman önce ilçe belediyesi statüsüne de kavuşan Ataşehir'in yakın gelecekte yalnızca İstanbul ve Türkiye'nin değil, dünyanın da önde gelen finans ve ticaret merkezlerinden biri olacağının altını çizdi.