Ekonomi BEKO LLC’ye, Rusya’da ödül

BEKO LLC’ye, Rusya’da ödül

07.12.2008 - 00:05 | Son Güncellenme:

Arçelik'in Rusya'da faaliyet gösteren şirketi BEKO LLC, Rusya'da RosBusinessConsulting (RBC) tarafından düzenlenen 'Yılın Şirketi' yarışmasında, 'En hızlı gelişen ve en dinamik şirket' kategorisinde birincilik ödülü aldı

BEKO LLC’ye, Rusya’da ödül

Arçelik’ten yapılan açıklamada, BEKO LLC’nin, Rusya'da bu ödülü alan ilk Türk şirketi olduğu kaydedildi. Ödül töreninde konuşan BEKO LLC Genel Müdürü Oğuzkan Şatıroğlu şöyle konuştu:
"Şirketimiz için çok önemli olan Rusya pazarında, BEKO markasının Rus halkı tarafından bu denli güçlü algılanması büyük bir onurdur. Bunun yanısıra Rusya'da üretim faaliyetlerimizin başladığı 2005'den bu yana kısa sürede, bir milyonuncu üretimimizi gerçekleştirmenin mutluluğunu yaşadık. Bu başarıları çalışanlarımıza borçluyuz."
Koç Topluluğunun yurt dışında inşa ettiği ilk fabrika olma özelliğini taşıyan Beko LLC Üretim Tesisi, 2007 yılında toplam 429 bin adet ürün üretirken, bunun 75 bin adedini yakın ülkelere ihraç etti. Fabrikada 1.080 kişi istihdam ediliyor.

Aygaz’a, hisse devrine izin
Ayrıca Rekabet Kurulu tarafından, Koç Topluluğu şirketlerinden biri olan Aygaz'a, Koç Statoil Gaz Toptan Satış ve Koç Statoil Gaz İletim’de bulunan Statoil Hydro ASA’ya ait yüzde 50 oranındaki hisselerin devralınması işlemine izin verildi.