EkonomiBergama tulumu ‘Yerelin İzinde’ sofralarla buluştu

Bergama tulumu ‘Yerelin İzinde’ sofralarla buluştu

18.05.2025 - 07:01 | Son Güncellenme:

Metro Türkiye, “Yerelin İzinde” projesi kapsamında bu sefer Bergama Tulum Peyniri’nin izini sürüyor. Coğrafi işaret escilli ürünlerin peşinden giderek bu özel lezzetleri profesyonel mutfaklarla daha çok buluşturmayı ve yerli üreticinin desteklenmesini amaçlayan projenin sekizinci durağında, Metro Chef markasıyla raflara taşınan Bergama Tulum Peyniri Kozak Yaylası’ndaki bitkilerin aromalarıyla lezzetleniyor.

Bergama tulumu ‘Yerelin İzinde’ sofralarla buluştu

İsmail Şahin - Metro Türkiye Gıda Kategorisi Grup Müdürü Tülay Öngel, “Dünyada coğrafi işaret potansiyeli en yüksek nadir ülkelerden biriyiz. Yaklaşık 15 yıldır bu değerlerin korunması için çalışmalar yapıyor, bulunduğu bölgeye ekonomik bir değer yaratmayı kendimize görev biliyoruz. Yüzyıllardır bu bölgede üretilen Bergama Tulum Peyniri de hem barındırdığı aromalar hem de üretim süreçleriyle korunması gereken lezzetlerimizden biri. Bu ay itibariyle Metro Chef markamızla sunduğumuz geniş peynir kategorimize Bergama Tulum Peyniri’ni ekledik. Önümüzdeki dönemde de coğrafi işaretli peynir gamımızı daha da artırmak istiyoruz” dedi.

Haberin Devamı

Bergama tulumu ‘Yerelin İzinde’ sofralarla buluştu

8 basamak, 95 kriter

Peynirin taklit ve tağşişi en çok yapılan ürünlerden olduğuna dikkat çeken Öngel, “Bunu tespit edebilmek sadece analizler sayesinde mümkün. 8 basamak ve 95 kriterden oluşan bir inceleme sürecimiz var. Tüm bu analiz ve denetimleri de müşterilerimizle izlenebilirlik sistemimiz sayesinde paylaşıyoruz. Ürün etiketlerinde yer alan QR kodlar aracılığıyla tüketicilerimiz sütün temin edildiği çiftliğin adından olgunlaşma süresine, besin değerlerinden süt yağı miktarına kadar ürüne ait pek çok bilgiye kolayca erişebiliyor” dedi. Sancak Süt Yönetim Kurulu Başkanı Halim Egi ise, “Günde yaklaşık 130 ton süt işliyoruz. Kozak Yaylası’ndaki üreticilerden topladığımız sütün bizim için çok ayrı bir önemi var. İnek sütünden yapılan bu peyniri çok sıkı denetimden geçiriyoruz, 9 ay olgunlaştırdıktan sonra paketleyip satışa sunuyoruz. En az yüzde 49 yağ oranına sahip oluyor ve üretimimizin yüzde 75’i Bergama Tulum Peyniri yapıyoruz” diye konuştu.

KEŞFETYENİ
Kafa karıştıran sözler! Paylaşımını dakikalar içinde sildi
Kafa karıştıran sözler! Paylaşımını dakikalar içinde sildi

Cadde | 17.05.2025 - 09:08

Almeda, Instagram'dan paylaştığı kafa karıştıran hikayesini dakikalar içinde sildi.