Ekonomi Besiciye ‘Yok pahasına satma’ uyarısı

Besiciye ‘Yok pahasına satma’ uyarısı

15.02.2023 - 07:00 | Son Güncellenme:

Türkiye’yi sarsan deprem felaketi ardından bir tarafta eşsiz bir dayanışma örneği yaşanırken, diğer yandan ise fırsatçılar ortaya çıkmaya devam ediyor.

Besiciye ‘Yok pahasına satma’ uyarısı

DUYGU ERDOĞAN - Depremin vurduğu 10 ilde özellikle ağır yıkımlar yaşanan kırsal alanlarda hayvan sahibi çiftçiler de zor günler geçiriyor. Önce hayvanlar için su ve yem sorunu oluşan bölgelerde ardından toplanan inek sütü elde kalmıştı. İlgili çeşitli dernekler süt konusunda bölgedeki çiftçileri desteklerken, Toprak Mahsulleri Ofisi (TMO) ile yem üretici firmalar da yem göndermeye başlamıştı. Şimdi ise özellikle Malatya ve Adıyaman köylerine giden fırsatçı tüccarlar, hayvanlarına bakamayacak durumda olan besicilerin hayvanlarını yok pahasına almak istiyor. 20-30 bin lira değerindeki büyükbaşlar için 3-5 bin lira fiyat veren fırsatçı tüccarların sırf bu alımları yapmak için köy köy dolaştığı ifade ediliyor. 

Haberin Devamı

Konuyla ilgili sosyal medya hesabından bir açıklama paylaşan Tüm Süt, Et ve Damızlık Sığır Yetiştiricileri Derneği (TÜSEDAD) Başkanı Sencer Solakoğlu ise zor durumda kalan besiciler için hareket geçtiklerini ifade etti. Solakoğlu, açıklamasında, “Lütfen kimse yok pahasına hayvanını satmasın. Satmak isteyen bizimle irtibata geçsin. Biz gereken yardımı ulaştıracağız. Sakın fırsatçılara müsade etmeyin” derken, derneğe ulaşmak isteyen çiftçiler için iletişim bilgilerini paylaştı.