Ekonomi Bien ödülleri topladı

Bien ödülleri topladı

17.08.2015 - 02:30 | Son Güncellenme:

Bien Seramik, pek çok alanda tasarladığı yeni ürünleriyle yurtiçi ve yurtdışından ödülle döndü. Bien ayrıca, yeni ürünlerinde farklı tarzlara hitap ederek, ürünlerin kolay montajı üzerinde çalışıyor

Bien ödülleri topladı

Türkiye’de Bien tarafından üretilen 20 mm kalınlığındaki ‘full body’ teknik porselen karolar Arkimeet 2014 etkinliğinden ödülle döndü. Arkitera Mimarlık Merkezi tarafından her sene verilen ödüller kapsamında ‘Genç Mimar’, ‘İşveren’ ve ‘Yapı Malzemesi’ başlıkları altında verilen ödüllerde bu yıl Bien, ‘yapı malzemesi’ ödülünü aldı. Çatlamaya ve kırılmaya karşı dayanıklı karolar hem iç, hem de dış mekanlarda kullanılabiliyor. Balkon, teras, bahçe ve havuzlarda tercih edilen karolar kalın ve dayanıklı olması nedeniyle işyerlerinde ağır malzemelerin taşındığı mekanlarda, giriş rampalarında otopark ve garajlarda kullanılabiliyor.

Haberin Devamı

Ürünün bir diğer özelliği ise kolay döşenmesi. Karolar yalnızca yere bırakılarak, yani kuru olarak uygulanabiliyor. Yapıştırıcı, sıva, derz ve işçilik gerektirmeyen zeminlerde hemen kullanıma hazır hale geliyor.

‘Organic’ seri

Bien Seramik’in tasarladığı, ‘Organic’ banyo serisi dünyanın en prestijli ödülleri kabul edilen ‘Red Dot Design Award’ ve ‘A’Design Awards’ ödüllerinin sahibi. Tolga Berkay’ın insan iskeletinden esinlenerek tasarladığını söylediği bu seri, iskeletin yapısını, kasların anatomik hareketlerini yansıtıyor.

Yeni nesil organik iç hazne tasarımı, ‘no-rim’ (kanalsız) teknolojisini kullanan ‘Organic Plus’ klozet, farklı ve modern bir forma sahip. Yavaş kapanan ince kapağı ve gizli montaj özelliği sayesinde mekanla bütünleşiyor. Çok daha az kirlenen ve kolay temizlenen, minimum 2.5 litre maksimum 4 litrede temizleme sağlanan bu ürün hijyen standartlarını da yükseltiyor.

Haberin Devamı

Retro...

Bien Seramik, desenli karolarla klasik yer karolarının dışına çıkıyor ve farklı bir tarz oluşturmak isteyenlere bunun önünü açmayı hedefliyor. İlk kez 19. yüzyılda Fransa’da ortaya çıkan ve Akdeniz ülkelerinde çok sık kullanılan desenli karolar, Bien’in koleksiyonunda yeniden hayat kazandı.