Ekonomi BlackBerry'de deprem

BlackBerry'de deprem

27.11.2011 - 00:57 | Son Güncellenme:

BlackBerry hisseleri 7 yılın en düşük seviyesine geriledi.

BlackBerryde deprem

Apple, iPhone ile cep pazarında fırtına gibi eserken BlackBerry (RIM) zor günler yaşıyor.
12 yıl önce BlackBerry telefonlarını piyasaya sürerek telefon pazarında fırtına gibi esen Kanadalı üretici Research In Motion (RIM) mobil sektöründe esen rüzgara karşı duramıyor.

Haberin Devamı

Bu hafta RIM hisseleri 7 yılın en düşük seviyesine gerileyerek 16 dolardan işlem gördü. İki sene öncesinde çift haneli piyasa değerine sahip olan şirketin bugünkü piyasa değeri 8 milyar dolara gerilemiş durumda. Piyasa değerinin daha da düşmesi durumunda, şirketin bir rakibi tarafından satın alınabileceği belirtiliyor. Adı geçen şirketlerin arasında Microsoft, Nokia, Google, Samsung, LTG, HTC yer alıyor.

VODAFONE SATIN ALACAK İDDİASI
Yılın ikinci yarısı itibariyle büyük zarar gördüğü belirtilen firmanın, dev GSM operatörü Vodafone tarafından satın alınacağı iddiaları gündemdeydi. 2.9 milyar dolarlık nakit birikimine sahip olan firmanın 2011'de 1.5 milyar dolarlık kısmının eridiği tahmin ediliyor.

Haberin Devamı

PAZAR PAYINDA GERİLEME
Ekim ayında dünya genelinde sisteminin 2 kez ve uzun süreli çökmesi, şirketin 1.3 milyon abone kaybetmesine neden olmuştu. Arızalar süresince aboneler mail gönderme alma işlemini gerçekleştirememenin yanısıra internet bağlantısı kuramadılar. RIM, Haziran’da sona eren 3 aylık dönemde de 1 milyon abonesini kaybetmişti. Anket sonuçları, RIM’in akıllı telefon pazarında sahip olduğu payın yüzde 23.5’den yüzde 18.9’a gerilediğini ortaya koyuyor.
(Gazeteport )