Ekonomi "Bölgenin güçlenerek ayağa kalkması için çalışmaya devam ediyoruz"

"Bölgenin güçlenerek ayağa kalkması için çalışmaya devam ediyoruz"

28.02.2024 - 11:15 | Son Güncellenme:

6 Şubat 2023’te meydana gelen ve 11 şehirde büyük yıkıma neden olan deprem felaketinin yaralarını sarmak için BİM, bölgedeki çalışmalarını sürdürüyor. Depremin ilk gününden itibaren bölgenin ayağa kalkması için destek veren BİM, Hatay'da 21 yeni mağaza açılışı gerçekleştirdi.

Bölgenin güçlenerek ayağa kalkması için çalışmaya devam ediyoruz

Deprem sonrasında kalıcı kalkınmaya katkı sağlamak amacıyla yerel kooperatif ve kadın girişimcilerle birlikte geliştirdiği iş modellerini de devreye alan BİM, yeni mağazalarıyla birlikte bölgedeki 127 mağazasında yerel ekonomi ve istihdama da can suyu olmayı hedefliyor.

Haberin Devamı

Asrın felaketi olarak dünya tarihine giren 6 Şubat depremlerinin birinci yılında BİM, yaraları sarmak için çalışmalarını depremin etkilediği 11 ilde aralıksız sürdürüyor. Yıkıcı depremin ardından bölgede farklı alanlarda çalışmalar yürüten BİM, Hatay'da depremde yıkılan mağazalarının yerine 21 yeni mağaza açılışı gerçekleştirdi. BİM Hatay’da depremden sonra açtığı 25 mağazayla birlikte 1 yıl içinde toplam 46 mağaza açmış oldu.

“TOPLUMUN BİR PARÇASIYIZ”

6 Şubat 2023'ün ülkemiz ve vatandaşların hayatında derin izler bıraktığını belirten BİM CEO’su Haluk Dortluoğlu, "Ülkemiz, birlik ve beraberlik ruhuyla yaralarını hızlıca sarmaya başladı. Depremin ilk gününden itibaren BİM olarak bölgeye olan desteğimizi sürdürmek için hiç durmadık. Böylesi bir dönemde bölgenin güçlenerek ayağa kalkması için tüm gücümüzle çalışmak öncelikli görevimiz oldu" dedi.