Ekonomi Bulaşıkta borlu temizlik dönemi

Bulaşıkta borlu temizlik dönemi

17.12.2020 - 07:00 | Son Güncellenme:

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez, borlu bulaşık temizliği ürünlerini tanıttı.

Bulaşıkta borlu temizlik dönemi

Dönmez, “Makineler İçin BORON Bulaşık Jel Doğal Mineralli Temizlik Ürünü, BORON Bulaşık Elde Doğal Mineralli Temizlik Ürünü ve BORON Doğal Parlatıcı” ürünlerini düzenlediği toplantıyla tanıttı.

Panik kayboldu

Dönmez, çamaşırlar için geliştirilen BORON’da olduğu gibi bulaşıklar için geliştirilen ve yüzey aktif malzemeler, ağartıcılar gibi kimyasalları içermeyen BORON ürünlerinin de rakiplerinden bu yönde pozitif ayrışacağını belirterek, “Hammaddesi boraks, doğal mineralli bir içeriğe sahip. Doğal bor mineraline ilave olarak insan sağlığına ve çevreye zararlı olmayan ham maddeler kullanıldı. Ürünün içeriğinde, petrol türevi kimyasallar ve fosfat bileşikleri yok” dedi.

Koronavirüs salgınının ilk dönemlerinde yoğun bir dezenfektan talebi oluştuğunu hatırlatan Dönmez, “Bu talebin karşılanması için öncelikle benzine katılan etanol zorunluluğunu kaldırdık. Böylece kolonya ve dezenfektan üretimindeki etil alkol ihtiyacının tamamını karşıladık. Ardından BOREL el dezenfektanı ve BORTAM yüzey temizleyici ürünlerimizle birlikte kişisel hijyenin ve ortam temizliğinin sağlanması adına piyasadaki önemli bir boşluğu ilk zamanlarda doldurduk. Aldığımız tedbirler sayesinde hamd olsun ilk günlerde kamuoyuna hakim olan panik havası bir anda kayboldu” diye konuştu.

Dönmez, BORON’un Ar-Ge faaliyetlerinden, pazarlama ve satış ağına kadar yerli ve milli imkanlarla ve insan kaynağıyla üretildiğine işaret etti. Eti Maden İşletmeleri Yönetim Kurulu Başkanı Serkan Keleşer de, sektörde 2019’da yüzde 8’in üzerinde pay sahibi olduklarını ve 8.5 milyondan fazla ürün sattıklarını söyledi.


Yazarlar