Ekonomi Cam yılında yatırımlara devam

Cam yılında yatırımlara devam

03.01.2022 - 07:00 | Son Güncellenme:

Dünya, Birleşmiş Milletler (BM) tarafından 'Uluslararası Cam Yılı' ilan edilen 2022 yılına, sürdürülebilirliğin öneminin her geçen gün daha da çok fark edildiği bir atmosferde girdi.

Cam yılında yatırımlara devam

Şişecam Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Kırman, şunları söyledi:

Haberin Devamı

"Modern çağın diğer adının da Cam Çağı olduğuna inanıyor, 2022’nin bu çağı daha da ileriye taşımak için önemli bir adım olduğunu düşünüyorum. Türkiye’de cam sanayini kuran cam ve kimyasallar sektörlerinin küresel oyuncusu Şişecam, 4 kıtada 14 ülkeye ulaşan üretim ağı ve 22 bin çalışanı ile camın ülkemizdeki geçmişinde olduğu gibi küresel anlamda geleceğinde de söz sahibi, etkin bir şirket olarak, Cam Yılı’nda da tüm paydaşları için sürdürülebilir değer yaratmaya devam edecek.”

Sürekli gelişen ve genişleyen kullanım alanlarıyla uzun vadeli değer sağlayan cam sektörünün sürdürülebilir bir gelecek için sonsuz bir potansiyel vadettiğini dile getiren Kırman, “Şişecam 2022 yılının Cam Yılı İlan edilmesi sürecinde öncü bir rol oynamış, ICG’nin başvurusunun farklı sektörlerden önde gelen kurumlar tarafından desteklenmesini sağlayan önemli bir paydaş olmuştur” dedi.

Haberin Devamı

Sürdürülebilir gelecek

Şişecam’ın, dünyada cam ev eşyası alanında en büyük 2, cam ambalaj ve düzcam alanlarında ise en büyük 5 üretici arasında yer aldığını dile getiren Kırman, şöyle devam etti:

“Ana faaliyet alanlarında dünyanın en büyük 3 oyuncusundan biri olma hedefiyle faaliyetlerini sürdüren Şişecam neredeyse yarım asırlık Ar-Ge geçmişine sahip. Sürdürülebilir gelecek kavramını en önemli önceliğimiz olarak görüyor, gelecek kuşaklara uzun vadeli değer katarak uluslararası ölçekte etkin bir paydaş olmak için aktif şekilde çalışıyoruz.”