06.12.2008 - 00:35 | Son Güncellenme:
EKONOMİ SERVİSİ
‘Akıllı plastik’ olarak adlandırılan ‘Alpha Prevent’in tanıtım toplantısına BiCoTec Yönetim Kurulu Başkanı Wolfgang Homann ve ürünün Türkiye distürübitörü Siser Teknoloji’nin Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Emin Ağaç katıldı.
Wolfgang Homann, “Elektronik cihazların sebep olduğu manyetik alan sapmaları, doğal manyetik ortamımızı bozarak DNA’mızı, hücre yapımızı etkiliyor. Başta kanser olmak üzere birçok hastalığa ortam hazırlayabilir. Sigara gibi, bu etkiler sonradan çıkıyor. Otomobil ilk üretildiğinde kaza yapan sürücü camdan fırlardı. Kimse arabadan vazgeçmedi, emniyet kemeri üretilerek önlem alındı. Alpha Prevent de teknolojide bunu sağlıyor” dedi.
Plastiğin ömrünün 5 yıl olduğunu belirten Homann, “Alpha Prevent, elektronik cihazlara yapıştırılarak kullanılıyor. Ürün yataklara, ofis mobilyalarına, bilgisayarlara ve dect telefonlara yapıştırılarak da kullanılabilir” dedi.
Mehmet Emin Ağaç da, ürün tüm tekno marketlerde ve cep telefonu bayilerinde Ocak 2009’dan itibaren satışa sunulacağını belirtti. Ürünün Avrupa ile aynı fiyattan, 14 euro’ya satılacağını kaydeden Emin Ağaç, ilk 6 ayda 1.5 milyon satış hedeflediklerini söyledi.