Ekonomi Ceytaş Fabrikası'nda üretim durdu

Ceytaş Fabrikası'nda üretim durdu

18.12.2008 - 21:53 | Son Güncellenme:

.

Ceytaş Fabrikasında üretim durdu

ADANA’nın Ceyhan İlçesi’nde kurulu Ceytaş Tekstil, faaliyetine son verme kararı aldı ve çalışan 170 işçiyi 15 Ocak'a kadar ücretli izne ayırdı. İşçilerin o tarihten sonra kıdem ve ihbar tazminatlarınin ödenerek işlerine son verileceği açıklandı.
Ciner Grubu'na ait olan Ceytaş Madencilik Tekstil Sanayi ve Ticaret A.Ş. de ekonomik krize yenik düşerek, tekstil sektöründen çıkma kararı aldı ve üretimini durdurdu. 1972’de çok ortaklı bir şirket olarak tekstil ve madencilik şirketi olan Ceytaş'ta çalışan işçilerin üye olduğu DİSK’e bağlı Tekstil İşçileri Sendikası’nın Genel Başkanı Rıdvan Budak, şirketin tekstil işkolundaki faaliyetine son verdiğini söyledi. Budak, “Ceytaş resmen kapandı. Kapandığını İMKB’ye de bildirdiler. Orada işçi sayımız 600-700 idi, 170 işçimiz kaldı. Bu işçilerimiz de bir ay daha maaş alacaklar. Ücretli izin verildi. Önümüzdeki ay da kıdem ve ihbar tazminatlarını alacaklar” dedi.
Ekonomik krizin tekstil sektörüne büyük darbe verdiğini bildiren Budak, sözlerini şöyle sürdürdü:
“Rekabet şansı kalmadı iplik fabrikalarının. Çok kötü bir işsizlik oldu. Bu görülen bir şey değil. Hükümet, ocak ayında bu konuda gerekli tedbirleri almazsa, bankaların reel sektörle sorunları çözülmezse, elektrik, doğalgaz, işçilik sigorta primleri gibi konularda indirim olmazsa, ciddi tedbirler alınmazsa, tekstil sektöründe yüzde 50 kapasite düşüşü olur. Ocak ayına kadar tekstil sektörüne yönelik ciddi tedbirler alınmazsa mart ayına kadar 1 milyon kişi işsiz kalır. Türkiye tekstili kurtarmak zorunda. Bunun için teşvik sisteminin Türkiye’nin bütününde sektöre yönelik uygulanması lazım. Bu sektör en yoğun emek sektörüdür.”