Ekonomi Çin'de 'Sunac' krizi!

Çin'de 'Sunac' krizi!

12.05.2022 - 07:29 | Son Güncellenme:

Çin'de gayrimenkul sektörünün en büyük şirketleri arasında yer alan Sunac, dolar cinsi kupon ödemesini yapamadı. Şirket diğer ödemelerinin yapılamayacağını da öngördü.

Çinde Sunac krizi

Çin'de gayrimenkul devi Evergrande'nin yaşadığı borç krizi hafızalardaki yerini korurken, sektörde yine kriz sinyalleri gelmeye başladı.

Haberin Devamı

Ülkenin en büyük gayrimenkul şirketleri arasında yer alan Sunac, Çarşamba günü vadesi biten kupon ödemesini yapamadığını belirtti. Şirketten yapılan açıklamada diğer varlıklarla ilgili ödeme yükümlülüklerinin de yapılamayacağı öngörüldü.

Şirket, Ekim 2023 vadeli tahvilin 29,5 milyon dolar tutarındaki kupon ödemesini yerine getiremediğini teyit etti ve geçtiğimiz ay yapamadığı toplam 75,3 milyon dolarlık 3 kupon ödemesini verilen 30 günlük süreçte ödemeyi beklemediğini de vurguladı.

Sunac açıklamasında, kupon ödemesinin yerine getirilememesinin Ekim 2023 vadeli tahvilin yatırımcılarına tahvilin ana para ve faizlerinin derhal ödenmesi talebinde bulunma hakkı verdiğini, ancak şu ana kadar böyle bir talep almadıklarını da belirtti. 

Haberin Devamı

Sunac 2022'de ödemesini kaçıran en büyük gayrimenkul şirketi oldu.