Ekonomi Coca-Cola İçecek’in kredi notu yükseldi

Coca-Cola İçecek’in kredi notu yükseldi

02.07.2023 - 07:00 | Son Güncellenme:

Uluslararası kredi derecelendirme kuruluşu Fitch Ratings, Coca-Cola İçecek’in (CCI) yabancı para cinsinden uzun vadeli temerrüt derecelendirmesi notunu bir puan artırdı.

Coca-Cola İçecek’in kredi notu yükseldi

EKONOMİ SERVİSİ -‘BBB’ olarak teyit edilen kredi notunun görünümü ise ‘durağan’ olarak belirlendi. Fitch, CCI’ın yerli para cinsinden uzun vadeli temerrüt derecesi notu ile uzun vadeli birincil teminatsız derecelendirme notunu da birer kademe artırarak ‘BBB’ seviyesine yükseltti. CCI’ın ulusal kredi notu ise en yüksek derece olan ‘AAA (tur)’ olarak teyit edildi.

Haberin Devamı

Fitch Ratings, yayınladığı kredi raporunda CCI’ın devam eden güçlü faaliyet kârlılığının, genişleme planının başarılı bir şekilde uygulanmasıyla desteklendiğini ifade etti. Raporda, CCI’ın 2022 yılında neredeyse iki katına çıkan net satış gelirleri ile faiz amortisman ve vergi öncesi kârının (FAVÖK) not artışında etkili olduğuna dikkat çekildi.

CCI CEO’su Burak Başarır, Fitch’in CCI’ın kredi notunu ‘BBB’ye yükselterek, Türkiye’deki en yüksek dereceli şirket statüsünü sağlamlaştırdığını vurguladı. Başarır, “Kredi notumuz, CCI’ın ana pazarlarındaki konumu, güçlü sermaye yapısı ve meşrubat sektörünün dayanıklılığı ile desteklenmeye devam ediyor” dedi.