Ekonomi Dap Yapı tasarımda ‘uçtu’

Dap Yapı tasarımda ‘uçtu’

25.11.2016 - 02:30 | Son Güncellenme:

Gayrimenkulde yeni konseptler oluşturan Dap Holding, şimdi de ‘uçan proje’ yapacak. Holding, 2017’de toplam 4 milyar liralık yatırımla geliştireceği 4 projeye de hız verdi

Dap Yapı tasarımda ‘uçtu’

Dap Holding; Burgu Kule, Tango Kule, Adam Kule, Petek Residence gibi konseptli projelerine yeni yılda da devam edecek. Maslak’ta ‘uçan bina’ yapacaklarını anlatan Dap Holding Yönetim Kurulu Başkanı Ziya Yılmaz, Kartal’da ise terasların ağırlıklı olduğu ‘Teras Kule’ projesinde talep toplamaya başladıklarını ifade etti. Maslak’ta ‘uçan projenin’ kentsel dönüşüm kapsamında hayata geçirileceğini belirten Yılmaz, “Karma bir proje olacak. 4 kolon üzerine oturan bina yapacağız. Yapı havada duracak, bir tek motoru eksik. Uluslararası 3 mimarlık ofisi proje üzerine çalışıyor 1.5 milyar yatırım yapacağız” dedi. Arazi geliştirmenin devam ettiği proje için Yılmaz, “Yönetmelik buna izin verecek şekilde çalışıyoruz” ifadelerini kullandı.
2017 için 4 milyarlık yatırım planladıklarını anlatan Yılmaz, projelerin Kartal, Maslak, Acıbadem ve Beykoz’da yer alacağını söyledi.
Zaha Hadid’in imzası
Kartal’da 500 milyon liralık yatırım yapacakları Teras Kule projesinde ise büyük konutlar ve terasların ön planda olacağını vurgulayan Yılmaz, 2 marinanın ortasında yer alacak projenin de sanayi dönüşümü olduğunu kaydetti. Yılmaz, “Proje, İstmarina projemizin yanında. Bu alanlar hayatını kaybeden mimar Zaha Hadid’in Kartal için hazırladığı dönüşüm projesi sınırları içinde yer alıyor” diye konuştu.
Beykoz’da iki arazi üzerinde çalıştıkları bilgisini de veren Yılmaz, bölgenin ihtiyaçlarına göre büyük konutları içeren, aile konseptli projeler yapacaklarını açıkladı.
Acıbadem’de Emlak Konut tarafından satışa çıkartılan Hava Subayları Lojmanları arazisi ihalesini kazanan Dap Holding, 17 dönüm arsada lüks konutlar yapacak. Validebağ Korusu’nun yanında bulunan proje için 1.1 milyar lira yatırım yapacaklarını belirten Yılmaz, mart ayında lansman yapacaklarını dile getirdi. Yılmaz, “Projede 300-350 konut planlıyoruz. 30 yıl sonra bile değerine değer katacak bir yer isteyen varsa projeyi beklesin” dedi.

‘Vatandaş konuta yatırıyor’

Ziya Yılmaz, 2017’de 2 bin 250 bağımsız birim teslim edeceklerini belirterek, hız kesmeden yatırım ve istihdama devam edeceklerini söyledi. Konut satışlarının ise 2015’i geride bıracakacağını anlatan Yılmaz, “Türkiye büyümeye devam ediyor. Türkiye’nin geleceğine herkes güveniyor. Vatandaş da yatırımını konuta yapıyor” dedi.

‘Dönüşümde destek şart’

Kentsel dönüşüm kapsamında üretim yaptıklarını hatırlatan Yılmaz, ancak kamu desteği olmadan dönüşümün sürdürülebilir olmadığını ifade etti. Yılmaz, “Sadece depreme dayanıklılık değil, kentsel dönüşümle yeşil alanı olan, sosyal alanlarıyla, otoparklarıyla yeni yaşam alanları oluşturuluyor. Yoksa yerinde dönüşen bir binanın bir getirisi yok. Dönüşümde vatandaşla karşı karşıya bırakılıyoruz. Kamunun desteği olmadan bu iş çok zor” diye konuştu.