Ekonomi DAVOS’A TÜRK ÇIKARMASI

DAVOS’A TÜRK ÇIKARMASI

13.01.2012 - 02:30 | Son Güncellenme:

Davos’ta bu yıl ‘Türk çıkarması’ bekleniyor. Ali Babacan liderliğinde 3 bakanın yanı sıra Erdem Başçı da Davos yolcuları arasında sayılıyor. Ünlü Türk doktor Mehmet Öz’ün konuşma yapacağı zirvede Azeri First Lady Mihriban Aliyeva ise Azerbaycan sanatını tanıtacak

DAVOS’A TÜRK ÇIKARMASI

Dünya Ekonomik Forumu tarafından düzenlenen ve siyaset ile iş dünyasının önde gelen isimlerini bir araya getiren Davos Zirvesi için geri sayım başladı. İsviçre’nin Davos kasabasında yapılacak toplantıları 25 - 29 Ocak arasında yapılacak. Davos’ta bu yıl ‘kapitalizmin belirsiz geleceği’nden bir nükleer güç olarak İran’a kadar dünyayı yakından etkileyen hemen hemen tüm konular tartışılacak.
Davos toplantılarına Türkiye’nin bu yıl geniş bir heyetle katılması bekleniyor. Başbakan Tayyip Erdoğan’ın 2009’daki Davos’ta İsrail Cumhurbaşkanı Şimon Peres’e yönelik ‘One Minute’ çıkışından beri Türkiye’nin Davos’a katılımı sınırlı oluyordu.
Avrupa Birliği (AB) Bakanı Egemen Bağış, Türkiye’nin bu yılki Davos zirvesine Başbakan Yardımcısı Ali Babacan başkanlığında bir heyetle katılacağını açıkladı. Bağış heyette kendisinin yanı sıra Maliye Bakanı Mehmet Şimşek ve Aile Bakanı Fatma Şahin’in de yer alacağını söyledi. Merkez Bankası Başkanı Erdem Başçı da Davos yolcuları arasında.

Facebook’tan Yunus’a...
Davos’ta bu yıl tartışılacak konular arasında Arap Baharı ve AB’nin geleceği dikkat çekiyor. Davos’ta bu yıl ABD’de Dr. Oz olarak tanınan Mehmet Öz de sağlıklı yaşam konusunda konuşacak.
Öte yandan Kaplan ve Ejderha filmiyle tanınan Hong Konglu aktrist Michelle Yeoh, Ganalı Kardinal Peter Turkson, mikro kredi projesiyle umut yaratan Bangladeşli Muhammed Yunus ve Facebook COO’su Sheryl Sandberg dikkat çeken konuşmacılarıarasında.

Rehber Aliyeva
Davos katılımcıları Çağdaş Azerbaycan Sanatında Gelenekler sergisini de Azeri First Lady Mihriban Aliyeva rehberliğinde gezecek. Burma’da demokrasi mücadelesinin sembol ismi Aung San Suu Kyi için de The Lady isimli bir film gösterimi olacak. Toplantılara sponsor olan 109 stratejik ortak arasında Doğuş Grubu tek Türk firması.
‘Avrupa’nın Yeniden İnşası’, ‘Siyasette İslamın Yeniden Değerlendirilmesi’, ‘Aşırı Derecede Birbirine Bağlı Bir Dünyada Riskler’, ‘Avrupa’da Dinsel Gerilimlerin Üstesinden Gelinmesi’, ‘Yolsuzluk ve Saydamlık’ bu yıl ilgi çekici Davos başlıkları arasında.