Ekonomi DAVOS’TA ‘İGLU’LU ZİRVE

DAVOS’TA ‘İGLU’LU ZİRVE

21.01.2012 - 02:30 | Son Güncellenme:

Dünyanın en etkili isimlerini bir araya getiren Davos zirvesi haftaya başlıyor. Davos’ta Wall Street’i İşgal hareketinden ilham alan eylemciler ise 15 civarı Eskimo kulübesi ‘iglu’ kurarak soğukta protesto hazırlığı yapıyor

DAVOS’TA ‘İGLU’LU ZİRVE

Dünya Ekonomik Forumu (WEF) tarafından düzenlenen ve siyaset ile iş dünyasının önde gelen isimlerini bir araya getiren Davos Zirvesi haftaya 100 ülkeden 2600 katılımcıyla başlıyor.
Türkiye’den Başbakan Yardımcısı Ali Babacan, Avrupa Birliği (AB) Bakanı Egemen Bağış, Maliye Bakanı Mehmet Şimşek ve Aile Bakanı Fatma Şahin ile Merkez Bankası Başkanı Erdem Başçı’dan oluşan bir heyet de Davos yolcuları arasında.
Bu yıl Davos’a 40 ülkenin devlet ve hükümet başkanlarının katılması bekleniyor.
İsviçre’nin Davos kasabasında 25 - 29 Ocak arasında yapılacak toplantılar Almanya Başbakanı Angela Merkel’in açılış konuşmasıyla
başlayacak.
Tüm dünyayı etkileyen borç krizinin damga vuracağı Davos zirvesi bu yıl ilginç protestolara da sahne olacak.

Her iglu’da 50 kişi...
“Wall Street’i İşgal” hareketinden ilham alan göstericiler, toplantı binalarının karşısına Eskimo evi olarak bilinen iglu’lardan oluşan bir kamp kurdu. 15 civarında planlanan iglu’ların her birinin 50 kişi barındırması bekleniyor. Dünyanın en etkili ve zengin isimlerinin halktan kopuk kararlar aldığını düşünen protestocuların zirve sırasında katılımcılarla temas kurabilecek.
260 civarındaki Davos oturumunun çoğu ‘kapalı’ yani içeriğinin yayınlanmasına izin verilmiyor. Davos’ta bu yıl ABD’de Dr. Oz olarak tanınan Mehmet Öz de sağlıklı yaşam konusunda konuşacak. Davos katılımcıları Çağdaş Azerbaycan Sanatında Gelenekler sergisini de Azeri First Lady Mihriban Aliyeva rehberliğinde gezecek.


Sarkozy ve Merkel Davos’a kapak oldu

Reuters Haber Ajansı Davos için hazırladığı özel derginin kapağında Fransa Cumhurbaşkanı Nicolas Sarkozy ve Alman Başbakan Angela Merkel’e yer verdi. Kapaktaki karikatürde kayak yapan Merkel ve Sarkozy uçurumun eşiğinde görülüyor. Yunan bayrağı renklerinde takım kullanan bir kayakçı uçurumdan aşağı yuvarlanırken Çin formalı bir diğer kayakçı ise yokuş yukarı hızla tırmanıyor.


DAVOS’TA ‘İGLU’LU ZİRVE

DAVOS’TA ‘İGLU’LU ZİRVE

DAVOS’TA ‘İGLU’LU ZİRVE