Ekonomi Demir sektöründen ABD hamlesi

Demir sektöründen ABD hamlesi

25.09.2023 - 07:00 | Son Güncellenme:

Demir ve demir dışı metaller sektörünün Ocak-Ağustos dönemi ihracatı geçen yılın aynı dönemine göre 8.5 milyar dolar oldu ve genel ihracattan yüzde 6 pay aldı.

Demir sektöründen ABD hamlesi

Sektörün 2023 Ocak-Ağustos döneminde en fazla ihracat gerçekleştirdiği ülkeler arasında 1.18 milyar dolar ile Almanya ilk sırada yer alırken, ikinci sıradaki İtalya’ya 556.6 milyon dolar, üçüncü sırada yer alan ABD’ye ise 439 milyon dolar ihracat gerçekleştirildi. Türkiye İhracatçılar Meclisi (TİM) Başkan Vekili ve İstanbul Demir ve Demir Dışı Metaller İhracatçıları Birliği (İDDMİB) Yönetim Kurulu Başkanı Çetin Tecdelioğlu, gelecek dönemde ABD pazarında ihracat artışı için çeşitli faaliyetler planladıklarını söyledi.

Haberin Devamı

ABD’nin halihazırda dünyanın en büyük ithalatçısı olarak ihracatçı için oldukça önemli bir pazar olarak ortaya çıktığını belirten Tecdelioğlu, şöyle konuştu:

“Sektörümüz ülkemizin ABD ile dış ticaret hacminin 100 milyar dolara erişilmesi hedefine katkı yapmayı, bu konuda kilit rolü üstlenmeyi istiyor. Bu amaca ulaşabilmek için uygulanan gümrük vergilerinin kaldırılması, serbest ticaret antlaşması yapılarak ticaretin kolaylaştırılmasını bekliyoruz. Bununla birlikte, ABD’de limanlara yakın noktalarda lojistik merkezleri oluşturulmasını ve lojistik zorlukların aşılmasını arzu ediyoruz.”