Ekonomi Deprem bölgesine destek için 109 milyon dolarlık kaynak

Deprem bölgesine destek için 109 milyon dolarlık kaynak

05.08.2023 - 07:00 | Son Güncellenme:

İş Bankası, Avrupa İmar ve Kalkınma Bankası (EBRD) ile depremden etkilenen bölgeye yönlendirilmek üzere 109 milyon dolar tutarında kredi sözleşmesi imzaladı.

Deprem bölgesine destek için 109 milyon dolarlık kaynak

Kredi ilk etapta deprem bölgesinde bulunan 11 ilde, depremden doğrudan etkilenen işletme ve bireylerin finansman ihtiyaçlarının giderilmesinde kullanılacak. İş Bankası Genel Müdür Yardımcısı Gamze Yalçın konuyla ilgili değerlendirmesinde şunları söyledi:

Haberin Devamı

“Bu yılın başında meydana gelen ve hepimizi derinden üzen deprem felaketleri, etkili olduğu geniş alanda büyük maddi ve manevi yıkımlara yol açtı. Biz de bu süreçte ilk andan itibaren tüm imkânlarımızı seferber ederek, deprem bölgesinin gerek finansman gerekse diğer açılardan desteklenmesi ve yeniden yapılandırılması için çalışmaya başladık. Toplamda 10 milyar lira tutarında kapsayıcı bir destek paketi oluşturduk. Böyle dönemlerde, uluslararası finans kuruluşlarının da bu yöndeki çabaları desteklediğini görmek çok değerli ve önemli. Bankamızca EBRD ile imzalanan bu sözleşme, gerek EBRD’nin deprem bölgesinin yeniden kalkındırılmasına olan desteğini göstermesi gerekse İş Bankası ile olan güçlü ve uzun soluklu iş birliğini pekiştirmesi açısından önem taşıyor. Söz konusu yeni finansman ile afet bölgesinin finansman ihtiyaçlarının karşılanmasına katkı sağlamaya ve bölgeye destek vermeye devam edeceğiz.”