Ekonomi SARBOT fuara damgasını vurdu

SARBOT fuara damgasını vurdu

25.10.2022 - 12:39 | Son Güncellenme:

867 üye firma ve 24 üniversite ile Türkiye ve Avrupa'nın en büyük savunma, havacılık ve uzay sanayi kümelenmesi olan SAHA İstanbul tarafından 25-28 Ekim tarihleri arasında gerçekleştirilecek olan SAHA EXPO 2022 bugün kapılarını açtı. ROKETSAN Genel Müdürü Murat İkinci Milliyet.com.tr'ye önemli açıklamalarda bulundu. Öte yandan SARBOT fuara damgasını vurdu.

SARBOT fuara damgasını vurdu

Onur Topkan / Sercan Dinç/ Milliyet.com.tr Türkiye'nin en büyük savunma sanayii firmalarının önemli projelerinin boy göstereceği fuarda Türkiye'nin ilk yerli insansız deniz aracı, Milli Muharip Uçak, Atmaca Gemisavar Füzesi, AKINCI, Bayraktar TB-2 gibi dünya çapında ses getiren savunma sanayii ürünleri boy gösterdi.

Haberin Devamı

SARBOT fuara damgasını vurdu

Baykar DİHA, 4 elektrikli motoru var dikey kalkış yapabiliyor 9 bin feet yüksekliğe çıkabiliyor. 150 km haberleşme menzili, 12 saat havada kalma süresi, 5 kg faydalı yük kapasitesine sahip.

AKINCI

40 bin feet uçus irtifası, 24 saat havada kalma süresi, tam otomatik uçus kontrol ve 3 yedekli otopilot sistemi, 1500 kg faydalı yük kapasitesi ile dikkat çekiyor.

SARBOT fuara damgasını vurdu

BAYRAKTAR TB2

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın imzasının yer aldığı TB2 Bayraktar'da fuarda yerini aldı. 18 bin feet operasyonel irtifa, 25 bin feet maksimum irtifa özelliğine sahip, tam otomatik taksi ve park özelliği, tam otomatik seyir ve rota takibi özelliği, haberleşme menzili 300 km, faydalı yük kapasitesi 150 kg, 27 saat havada kalış süresine sahip olan TB2, Dağlık Karabağ savaşında gösterdiği başarılı performans ile büyük beğeni toplamıştı. 

Haberin Devamı

SARBOT fuara damgasını vurdu

 ASELSAN'IN MİNYATÜR BOMBASI!

Mühimmat olarak sınıfında en iyilerinden biri Akıncı da test edildi. Uçuşlarda başarılı oldu. En kısa zamanda hakiki muhimmatla atışı yapılacak. Atış yapıldıktan sonra Akıncı üzerinde kullanımı sağlanacak.

SARBOT fuara damgasını vurdu

Fuar hakkında katılımcılara bilgi veren ROKETSAN Genel Müdürü Murat İkinci şu ifadeleri kullandı: "Saha Expo'yu bu yıl çok geniş katılımla gerçekleştiriyoruz. 57 farklı ülkeden misafirlerimizi ağırlıyoruz. Bu fuarda birçok yeni ürün tanıtılacak. İhracata pozitif anlamda katkı sağlayacak.

SARBOT fuara damgasını vurdu

"BİZLERİN SİZE BİR SÜRPRİZİ OLACAK"

Hem firmaların katılımı ile hem de ziyaretçilerin katılımı ile son derece başarılı organizasyonu hayata geçirdik. Savunma sanayide birçok ürünü ilk kez görücüye çıkaracağız.

SARBOT fuara damgasını vurdu

ROKETSAN ve STM olarak bizlerin size bir sürprizi olacak. Yapacağımız lansmanda da yeni bir ürünümüz sizlerle buluşturacağız. Bütün katılımcılara iyi bir fuar diliyorum .Büyük anlaşmaların bu çatı altında yapılması bekliyorum.

"SÜRPRİZİ YARIN AÇIKLAYACAĞIZ"

Çakır test atışı için hazırlanıyor. Akıncı'dan yapacağız. Sonraki aşamada birçok platforma entegre edeceğiz . Sürprizi yarın açıklayacağız. İlk defa burada açıklanacak. Son derece yeni teknolojilerle donatılmış bir ürünümüz"

Haberin Devamı

KAAN - SNG - 40/70 T DENİZ TOPU

Namlu uzunluğu 2800 mm, maksimum menzil 12500 metre, mermi çıkış hızı 1000 m/sn, cephaneli maksimum ağırlığı 7320 olan deniz topu Deniz Kuvvetleri'nin gücüne güç katacak.

SARBOT fuara damgasını vurdu

TULPAR PALETLİ ZIRH

700 BG ile 1100 BG arasında güç sağlayabilen turbo şarjlı dizel motor ve otomatik transmisyon seçeneklerine sahip. Her iki tarafta kauçuk kaplı, çift taşıyıcı tekerli yedi taşıyıcı teker bulunmakta ve Otomatik Palet Gergi Sistemi ile palet gergisi, değişen yol koşullarına göre sürücü bölmesinden ayarlanabiliyor.

SARBOT fuara damgasını vurdu

TULPAR’ın modüler yapısı, 7,62 mm ile 120 mm arasında insanlı veya insansız silah sistemleri, havan ve hava savunma sistemlerinin entegre edilmesine olanak sağlamaktadır."

SARBOT!

Sarsılmaz Silah Sanayi A.Ş. Genel Müdür Yardımcısı Öner Özyılmaz SARBOT ile ilgili önemli açıklamalarda bulundu: "SARBOT Sarsılmaz Robot 2023 vizyonumuzun ilk türevi. Bu silahla beraber bu sistemle beraber askerimizin daha güvenli alanda durduğu ve savaş ortamına gönderebileceğimiz silahlı robotları planlıyoruz.

Haberin Devamı

SARBOT fuara damgasını vurdu

Bu robotlar gerek operasyonlarda gerek meskun mahal operasyonlarında görev yapabilecek versiyonları oluşturuluyor. Silahın büyüklüğüne göre robotların büyüklüğü de değişiyor."

Açılık töreninde konuşan  Baykar Genel Müdürü Haluk Bayraktar şu ifadeleri kullandı: "Rusya Ukrayna savaşında cereyan eden haksızlıklara tüm dünyanın karşı durması gerekiyor.

"SEKTÖRÜMÜZÜN YILLIK CİROSU 10 MİLYAR DOLARI BULDU"

Türkiye 15.5 milyar dolarlık savunma harcaması ile 20 ülke arasında yer alıyor. Savunma sanayiinde tam bağımsızlık için önemli atılım yaşıyoruz. Sektörümüzün yıllık cirosu 10 milyar doları buldu. Savunma sanayiimiz bu yıl 4 milyar dolarlık ihracatı geçeceğini şimdiden söyleyebilirim.

Milli teknoloji hamlesi Türkiye için bir elzemdir. Biz bu alanda çalışmaya başladığınızda dünyada İHA'lar yeni kullanılıyordu. Türk ordusu yüzyıllar sonra harbin doğasını bir kez daha değiştirdi."

İTO Başkanı Şekib Avdagiç ise konuşmasında şu ifadeleri kullandı: "İTO adına şunu söylemek istiyorum Türk savunma  sanayiinin geldiği noktayı görme imkanı buluyoruz. Bu fuar bizim hayallerimizin gerçek olduğunu tüm dünyaya gösterdiğimiz bir platform olarak öne çıktı. Bu fuar ekonomide ve sanayide genel bir ilerleme ve hamlenin sonucudur."

Haberin Devamı

Savunma Sanayii Başkanı İsmail Demir ise konuşmasında şu ifadeleri kullandı: "Savunma sanayimizi geliştirmek için yıllarca çalışmaya devam ediyor ve edeceğiz. Savunma sanayiimiz dönüşümden geçti. Bugün geldiğimiz duruma bakarsak yürüttüğünü proje sayısı 750'yi geçti. Savunma sanayiinde faaliyet gösteren firma sayısı 1600 ü geçti.

ARGE çok önemli ARGE'ye ayrılan bütçe yıllık 1.5 milyar doları geçti. Ülkemizin savunma sanayii alanında ilk 10 a girmesi için emin adımlarla ilerlemekteyiz.

Bizim ambargolara karşı cevabımız net daha iyisini yapmaya muktediriz. Türkiye bu ambargoları aşacaktır."

Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank ise konuşmasında şu ifadeleri kullandı: "Biz vatandaşlarımıza her fırsatta gerçekleştirdiğimiz atılımı anlatmaya çalışıyoruz. Bugün Türkiye yüzyılın konuşabiliyorsak bu başarıdaki aslan payı Türk savunma sanayiine aittir.

Bugün ülkelerin kaderini tayin eden savunma sanayiinin caydırıcılığıdır. Bugün hiçbir yaptırım Türkiye'yi başarı hikayesini yazmaktan alıkoyamıyor. Savunma sanayii yatırımlarına sayısız teşvik verdik. 20 yılda savunma sanayii yerlilik oranını yüzde 80'e, ciro harcamalarını 10 milyar dolara çıkardık.

Cumhurbaşkanımızın açıkladığı tayfun füzesi kamuoyuna yansıyan en yeni üyedir. Menzili duymuş birileri çok rahatsız oluyormuş. Biz aldırış etmiyoruz. Türkiye'nin gözü başkasının topraklarında olmadı.

Bu kürsüden tüm dünyaya söylüyoruz Türkiye'ye yapılacak en küçük tehdide seyirci kalmayız aksini düşünenler gelsin SAHA EXPO'yu görsünler.

Yarın milli muharip uçağı insansız savaş uçağını göklerde göreceğiz. Türkiye Rusya Ukrayna Savaşı'nın sona ermesi için en samimi gayreti gösteren ülkedir. 60 bin metrekare alanda kurulmuş dünyanın en büyük savunma sanayii fuarlarından SAHA EXPO oldukça kıymetlidir."

Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar ise konuşmasında şu ifadeleri kullandı: "SAHA EXPO'nun büyük katkı sağlayacağını değerlendiriyorum. Türkiye de sayın Cumhurbaşkanımızın liderliğinde ülkemizin etki alanı 3 kıta ilgi alanı bütün dünya olmuştur.
Türkiye bölgesinde ve coğrafyalarda istikrar sağlayan ve güven veren ülke konumundadır.

Büyük ve güçlü Türkiye'nin yolu ekonomik ve teknolojik bağımsızlık ile geçerlidir. Bu kapsamda siber uzay, güvenlik ve yapay zeka alanında milli teknolojiler üretme tüm hızıyla devam etmektedir."