Ekonomi Dünya tarımının nabzı Orhangazi’de atacak

Dünya tarımının nabzı Orhangazi’de atacak

14.05.2023 - 07:00 | Son Güncellenme:

HEKTAŞ, 15 – 18 Mayıs tarihleri arasında Bursa’nın Orhangazi ilçesindeki Ar-Ge merkezi F.A.R.M.’da 2’nci Uluslararası Moleküler Bitki Koruma Kongresi’ne ev sahipliği yapacak.

Dünya tarımının nabzı Orhangazi’de atacak

81 yabancı bilim insanının davetli konuşmacı olarak katılacağı kongrenin açılış konuşmasını Nobel Ödüllü biyoloji profesörü Craig Mello gerçekleştirecek. 167 sözlü sunum, 53 posterli sunumun gerçekleştirileceği kongrede 40 yerli ve yabancı sektör paydaşı da sergi alanında yer alacak. Bini aşkın katılımcının takip edeceği kongrede dsRNA-bazlı yeni nesil pestisitlerden örümcek zehrinden geliştirilen insektisitlere kadar birçok yenilik tanıtılacak.

Haberin Devamı

OYAK Genel Müdürü Süleyman Savaş Erdem, “HEKTAŞ’ı yeniden konumlandırarak başladığımız çalışmalarla tarımda yenilikçi uygulamalara öncülük eden ve hayata geçiren bir şirketi ülkemize kazandırdık. Son yedi yılda geliştirdiğimiz yaklaşım ve bu doğrultudaki stratejik hamlelerimizle ‘Tarım 4.0’ dönüşümüne imza atan HEKTAŞ, bugün ulaştığı noktada ‘Tarım 5.0’a yön veriyor. Tarımın geleceği yalnız tarlalarda değil Ar-Ge merkezlerinde teknoloji ve bilimle belirleniyor. HEKTAŞ ile sadece bugünün değil geleceğin projelerini ve çiftçilerini de hazırlıyoruz. Bu kongre, bitki korumada inovasyon ve Ar-Ge çalışmalarıyla ilgili bir kilometre taşı olacak” diye konuştu.