Ekonomi Dünyanın en güçlü 27. kadını: Timuray

Dünyanın en güçlü 27. kadını: Timuray

01.10.2017 - 02:30 | Son Güncellenme:

Vodafone Grubu Ticari Operasyonlar ve Strateji Dünya Başkanı Serpil Timuray, Fortune’un 2017 yılı ‘En Güçlü Kadınlar Uluslararası Listesi’nde dünyanın en güçlü 27. kadını seçildi.

Dünyanın en güçlü  27. kadını: Timuray

Grubun İcra Kurulu’nda görev yapan Timuray, Vodafone’un strateji geliştirmesinden de sorumlu olarak, inovasyon ve transformasyon programlarını yönetiyor.

Haberin Devamı

Dünya çapında 800’den fazla telekom operatörünün temsil edildiği Londra merkezli GSMA’da Yönetim Kurulu üyeliği ve aynı zamanda Vodafone Türkiye Yönetim Kurulu Başkanlığı görevlerini de sürdüren Timuray, ayrıca, Nisan 2015 itibarıyla, Paris merkezli Danone Grubu’nun Dünya Yönetim Kurulu’nda bağımsız üye olarak yer alıyor.

Yeni stratejiler

Timuray, Vodafone Grubu’nda önceliklendirdiği segmentasyon stratejisiyle önemli başarılara imza attı.

Bu strateji kapsamında, 10 ülkenin ardından bu ay İngiltere’de tanıtımı yapılan ‘Gençlik Segmenti’ ile milyonlarca gence erişim ve fırsat eşitliği sağlanması hedefleniyor.

Timuray’ın Türkiye’de sosyal iş modeli olarak başlattığı ‘Vodafone Çiftçi Kulübü’ programı, kadınların mobil teknolojilere eşit erişimi sayesinde ekonomik ve sosyal hayata katılımını artırmaya yönelik başlattığı ‘Vodafone Önce Kadın’ programı dünya ülkelerinde de uygulandı.

Haberin Devamı

Timuray, Vodafone Grubu bünyesinde ‘Çeşitlilik ve Dahiliyet Komitesi’nin liderliğini de üstlendi. Bu komitenin çalışmaları arasında, yönetim pozisyonlarında kadın oranını artırmak üzere geliştirilen ve tüm ülkelerde uygulamaya alınan ‘özel doğum izni’ politikası ve kariyerine ara vermiş kadınların yeniden iş hayatına dönebilmelerine fırsat veren Vodafone ReConnect projesi özellikle dikkati çekti.