Ekonomi Dünyanın ev tekstili İstanbul’da buluştu

Dünyanın ev tekstili İstanbul’da buluştu

24.05.2024 - 07:02 | Son Güncellenme:

Ev tekstili sektörünün çatı kuruluşu Türkiye Ev Tekstili Sanayicileri ve İş İnsanları Derneği (TETSİAD) tarafından, Bursa Ticaret ve Sanayi Odası (BTSO) iştiraki KFA Fuarcılık organizasyonunda düzenlenen HOMETEX, sektörün küresel oyuncularını bir araya getirdi.

Dünyanın ev tekstili İstanbul’da buluştu

İstanbul Fuar Merkezi’nde 11 holde toplam 200 bin metrekarelik alanda düzenlenen fuarda, 700’ü aşkın firma stant açtı. Fuarın açılış törenine İstanbul Vali Yardımcısı Nail Anlar, TİM Başkanı Mustafa Gültepe, BTSO Yönetim Kurulu Başkanı İbrahim Burkay ve TETSİAD Başkanı Hasan Hüseyin Bayram da katıldı.

Haberin Devamı

BTSO Başkanı İbrahim Burkay, ev tekstili sektörünün bugüne kadar başardıklarından çok daha fazlasını başarma potansiyelini taşıdığını belirterek, HOMETEX’in dünya çapında bir fuar haline geldiğini vurguladı. Burkay, “Ev tekstili sektöründe moda ve trendlerin belirlendiği merkez Türkiye. Ülkemizin ortalama ihracat değerine baktığımızda bizim sektörümüz 4 katı artı değer üretiyor. Ev tekstili sektöründe en katma değerli ürünü üreten ve nihai alıcıya ulaşan önemli bir organizasyona sahibiz. Bu gücü bizim eksiltmeden devam ettirmemiz gerekiyor. O da bu birlik ve beraberlikle olacak” dedi.

Lider sektörlerden

TETSİAD Başkanı Hasan Hüseyin Bayram ise “180 ülkeye yıllık 3.5 milyar dolarlık ihracat gerçekleştiren Türk ev tekstili sektörü, kilogram başı ihracat değerini 9 doların üzerine çıkararak ülkemize en fazla katma değer sağlayan ve dünya pazar payı açısından kıyaslandığında da lider sektörlerden biri” diye konuştu.

Haberin Devamı

TİM Başkanı Mustafa Gültepe de tekstil, hazır giyim ve ev tekstili sektörlerinin bir bütün içerisinde Türkiye’nin geçmişinde sanayileşmeyi başlatan en güzide sektörlerin başında geldiğini belirterek şunları söyledi:

“Bu sektörlerimiz ihracatı Türkiye’ye öğreten, istihdamı artıran ve özellikle son dönemlerde de cari fazla veren en güzide sektörlerin başında geliyor. Toplamda 30 milyar doların üzerinde bir hacimle, katma değer ortalaması üçüncü olan bir sektörden bahsediyoruz. O yüzden tekstil ve hazır giyim gerçekten Türkiye’de ilkleri yapan sektörlerin başında geliyor.”