Ekonomi Ekonomi Bakanlığı'ndan flaş Avusturya açıklaması: Etkinlik için talebimiz olmadı

Ekonomi Bakanlığı'ndan flaş Avusturya açıklaması: Etkinlik için talebimiz olmadı

10.07.2017 - 13:34 | Son Güncellenme:

Ekonomi Bakanlığı'ndan yapılan açıklamada, "Halkımızla biraraya gelmek için izin istemeyiz" denildi. Bakanı Zeybekçi'nin Avusturya'ya yapacağı ziyaretin engellemesine bir tepki de Dışişleri Bakanlığı'ndan geldi.

Ekonomi Bakanlığından flaş Avusturya açıklaması: Etkinlik için talebimiz olmadı

Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci'nin 15 Temmuz yıl dönümü anma etkinlikleri için ülkeye giriş yapmasına izin vermeyeceğini belirten Avusturya'nın kararına ilişkin Ekonomi Bakanlığı'ndan yapılan açıklamada, "Etkinlik için Avusturya'dan talebimiz olmadı. Halkımızla biraraya gelmek için izin istemeyiz" denildi.

Haberin Devamı

Bakanlıktan yapılan açıklamada şöyle denildi:

Bugün sabah saatlerinde bazı yerli ve yabancı basın kuruluşlarında Ekonomi Bakanımız Sayın Nihat Zeybekci’nin 15 Temmuz 2017 tarihinde Avusturya’da yapılacak bir etkinlik için Avusturya’ya girişine izin verilmediği yönünde haberler yer aldığı görülmüştür.

Basına konu olduğu şekliyle Sayın Zeybekci veya Bakanlığımız tarafından Avusturya’da 15 Temmuz 2017 tarihinde herhangi bir etkinlik düzenlemesi talebi olmamıştır.

Öte yandan, Ekonomi Bakanımız Sayın Nihat Zeybekci'nin Avusturya ile Ticari ve Ekonomik ilişkilerin geliştirilmesi amacıyla Avusturya Dışişleri ve Ekonomik İşler Bakanları ile yakın gelecekte görüşmeler gerçekleştirilmesi yönünde programımız olmakla birlikte, bu konu muhataplarımız nezdinde talep haline dönüştürülmemiştir. Karşılıklı görüşme talep edilmesi halinde ise bunun sorun teşkil edeceği, en basit nezaket kuralları gereğince akla dahi gelmemektedir.

Haberin Devamı

SKANDAL KARARA DIŞİŞLERİ'NDEN TEPKİ

Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Büyükelçi Hüseyin Müftüoğlu, Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekçi’nin 15 Temmuz anma etkinlikleri çerçevesinde Viyana’yı ziyaretinin Avusturya makamları tarafından engellenmesi ile ilgili açıklama yaptı.

Müftüoğlu açıklamasında "15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü kapsamında Ekonomi Bakanımız Sayın Nihat Zeybekci’nin Avusturya’da yaşayan vatandaşlarımızla buluşmak üzere Viyana’ya gerçekleştirmeyi planladığı ziyarete yönelik olarak Avusturya makamlarının sergilediği tavır ibret vericidir. Hain darbe girişimi karşısında demokrasiye sahip çıkan ve bu uğurda şehit düşen ve gazi olan vatandaşlarımızın anılmasına yönelik etkinliğe katılmak üzere Sayın Ekonomi Bakanımızın yapmayı planladığı ziyaretin engellenmesi, Avusturya'nın demokratik değerlerin savunulmasına yönelik yaklaşımında samimi olmadığını ortaya koymaktadır." ifadelerini kullandı.