Ekonomi Ekonomiye değer katanlara ödül

Ekonomiye değer katanlara ödül

01.03.2021 - 07:00 | Son Güncellenme:

Bursa Ticaret ve Sanayi Odası (BTSO) tarafından 47. kez düzenlenen ‘Ekonomiye Değer Katanlar Ödülleri’ açıklandı. Kovid-19 salgını sebebiyle bu yıl ilk defa dijital platformlarda duyurulan etkinlik kapsamında 4 ayrı kategoride 51 firma ödül aldı. İhracat kategorisinin lideri Oyak Renault Otomobil Fabrikaları A.Ş. olurken kurumlar vergisi lideri Limak Uludağ Elektrik Perakende Satış A.Ş. oldu. Gelir vergisinde ilk sırada Şükrü Karagül yer alırken ayrıca 21 sektörün lideri 21 firma da ödül aldı.

Ekonomiye değer katanlara ödül

BTSO Yönetim Kurulu Başkanı İbrahim Burkay, ödül alan tüm iş dünyası temsilcilerini kutladı. Tüm dünyanın toplumsal ve ekonomik açıdan tarihi bir sınavdan geçtiğini belirten Burkay, salgının çalışma hayatından, eğitim ve öğretime; sosyal ilişkilerden, iletişim yöntemlerine kadar tüm alışkanlıkları derinden etkilediğini ifade etti. Salgının ortaya çıktığı ilk günden itibaren işletmeleri ve çalışma hayatında yer alanları virüsün etkilerinden korumak adına yoğun çaba gösterdiklerini dile getiren Burkay, bu kapsamda hazırlanan ‘Acil Eylem Planı’ ve ‘Kriz Masası’ ile etkin bir iletişim ağı oluşturduklarını ve üyelerinin taleplerini hızla değerlendirmeye aldıklarını söyledi.

Haberin Devamı

Güçlü potansiyel

Üretim ve yatırım ikliminin yeniden cazip hale getirilmesiyle Türkiye’nin bu zor dönemden güçlenerek çıkacağına olan inancını dile getiren Burkay, “Ülkemizin güçlü potansiyeli, Cumhurbaşkanımızın liderliğinde hukuk, demokrasi ve ekonomi alanlarında gerçekleştirilecek reformlar ve daha da önemlisi millet olarak Türkiye’mizin geleceğine olan inancımızla 2021 yılını, kayıplarımızı telafi ettiğimiz ve büyüme hedeflerimize yeniden odaklandığımız bir yıl olarak değerlendirmeliyiz” dedi.