Ekonomi 2022 EMEKLİ ZAMMI ne kadar olacak, MEMUR ZAMMI ne kadar olacak? Emekli - Memur maaşı zam oranları ne zaman açıklanır, bayramdan önce yatar mı?

2022 EMEKLİ ZAMMI ne kadar olacak, MEMUR ZAMMI ne kadar olacak? Emekli - Memur maaşı zam oranları ne zaman açıklanır, bayramdan önce yatar mı?

27.06.2022 - 21:45 | Son Güncellenme:

Emekli zammı, memur zammı haberleri yakından takip ediliyor. 2022 Yılının Temmuz ayında emekli ve memurları yeni zam bekliyor. Vatandaşlar ise konuya ilişkin bilgi alabilmek için emekli zammı 2022, memur zammı 2022 ne zaman, ne kadar olacak sorularına cevap arıyor. Peki emekli, memur zammı yüzde kaç, oranı belli oldu mu? İşte emekli ve memur zammı hakkında yetkili isimlerden son açıklamalar...

2022 EMEKLİ ZAMMI ne kadar olacak, MEMUR ZAMMI ne kadar olacak Emekli - Memur maaşı zam oranları ne zaman açıklanır, bayramdan önce yatar mı

Son zamanlarda büyük merak konusu olan emekli ve memur zammı haberlerindeki gelişmeler yakından takip ediliyor. Gündemdeki yerini koruyan emekli maaşı zam haberleri ve memur maaşı zam haberlerindeki son durum için sabırsızlık başladı. Temmuz ayına girmemize birkaç gün kala emekli zammı, memur zammı ne kadar, ne zaman olacak sorularına ilgi arttı. Peki emekli zammı ve memur zammı 2022 yüzde kaç, oranı belli oldu mu?

Haberin Devamı

EMEKLİ ZAMMI 2022 NE ZAMAN, NE KADAR OLACAK?

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Kabine toplantısının ardından açıklamalarda bulundu. Emekli, kamu çalışanlarının ücretlerinde gerekenin yapılacağını ifade etti. Erdoğan sözlerini, ''Asgari ücreti artırırken işverenlerin omuzlarındaki kimi vergileri kaldırarak adil bir yük paylaşımı yapmıştık. Bunun için asgari ücretin yeniden değerlendirilmesini istedim. Yapılan artışın istihdamda herhangi bir olumsuz etkiye yol açmasına meydan verilmeyecektir. Bu konuda müjdeli haberi işçilerimizle, emekçilerimizle paylaşmayı umut ediyoruz. Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığımızdan işverenler ile görüşerek asgari ücretin yeniden değerlendirilmesini istedik.'' şeklinde sürdürdü.

Haberin Devamı

BAKAN NEBATİ'DEN AÇIKLAMA

Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati, zam ile ilgili bir açıklama yaptı. Nebati, Temmuz ayına ilişkin memur zamlarına yönelik olarak, "2022 Ocak ayında çalışanlarımızın aylıklarına yüzde 30.95 artış yapılmıştı. Temmuz ayında yapılacak artış Haziran enflasyon oranlarının açıklanmasıyla kesinleşecek olup, yaklaşık yüzde 40 oranında artış öngörmekteyiz. Bu kapsamda 2022 yılında memurlarımızın ayılıklarında kümülatif artış yaklaşık yüzde 83'e ulaşacaktır. Temmuz ayında emeklilerimize yapılacak artış yaklaşık yüzde 40 oranında olacağını öngörmekteyiz. 2022 yılı memur emeklilerimizin aylıklarında kümülatif artış yüzde 83'e, SSK ve Bağ-Kur emeklilerimizin kümülatif artışı yüzde 76'ya ulaşacaktır. Emekli aylıklarının artışının etkisi 180 milyar lira civarındadır. Prim gelirlerindeki artış dikkate alınarak SGK'ya yapılacak transferlerin toplamı 154 milyar TL olarak teklif ediyoruz" diye konuştu.

2022 EMEKLİ ZAMMI ne kadar olacak, MEMUR ZAMMI ne kadar olacak Emekli - Memur maaşı zam oranları ne zaman açıklanır, bayramdan önce yatar mı

NUMAN KURTULMUŞ'TAN AÇIKLAMA

AK Parti Genel Başkan Vekili Numan Kurtulmuş, yaptığı açıklamada, ''Vatandaşımızın gelir seviyesinin artırılması için çalışılıyor. Önümüzde güncel konulardan biri de Temmuz ayıyla birlikte emeklilerimizin, çalışanlarımızın alım güçlerini daha yukarı çıkmak için yüzde 40'lara yakın bir dokunuş gerçekleştirebilmek. Asgari ücretlilerle ilgili bir dokunuşun yapılabilmesi.'' dedi.

Haberin Devamı

Sosyal Güvenlik Uzmanı Özgür Kaya şu ifadeleri kullandı: 4 Temmuz tarihinde TÜİK enflasyon rakamlarını açıklamış olacak. TÜİK'in açıklamış olduğu enflasyon rakamlarına göre 5 aylık enflasyonumuz yüzde 34,69' geldi. Merkez Bankası'nın Haziran ayı enflasyon tahmini de 3,75 olarak belirtildi. Bu rakamlar toplandığında ise yüzde 38,44'lük bir enflasyon rakamına ulaşmış olacağız. Yani bu 2022 yılının birinci 6 aylık dönemine ilişkin enflasyon farkı... Bu enflasyon farklarının açıklanması diğer bir ifadeyle Memur maaşlarını, işçi ve Bağkur emeklilerinin maaşlarını da etkilemiş olacak.

En düşük emekli memurumuz 4 bin 269 lira alıyor. Eğer enflasyon rakamı yüzde 38,44 ulaşırsa en düşük memur maaşı 5 bin 910 lira olacak.En düşük memurumuz şu an 6249 lira maaş alırken ikinci 6 aylı dönemde maaşı 8 bin 651 liraya yükselmiş olacak.

2000 öncesi en düşük işçi emeklisi 3 bin 269 lira alırken gelecek olan enflasyon farkıyla beraber 4 bin 525 liraya yükselmiş olacak.Yine en düşük Bağkur emeklimizin maaşı ise 2500 liradan 3461 liraya yükselecek. 4 Temmuz'dan itibaren enflasyon rakamları belli olacak. Böylece memur ve emeklilerin alacağı zam oranı da belli olacak."

Haberin Devamı

2022 EMEKLİ ZAMMI ne kadar olacak, MEMUR ZAMMI ne kadar olacak Emekli - Memur maaşı zam oranları ne zaman açıklanır, bayramdan önce yatar mı

MEMUR ZAMMI 2022 NE ZAMAN, NE KADAR OLACAK?

Emekli ve memur zammının belirlenmesinde enflasyon rakamları etkili oluyor. Haziran ayı enflasyon rakamlarının açıklanmasıyla beraber zam oranları ortaya çıkacak.

CNN Türk canlı yayınında açıklamalarda bulunan Sosyal Güvenlik Uzmanı Özgür Kaya şu ifadeleri kullandı:"Memur ve memur emeklileri, işçi ve Bağkur emeklileri diye ayırmak lazım. Memur ve memur emeklilerinin toplu sözleşme gereği 2022 yılının 2. 6 ayına yönelik yüzde 7’lik zamları ceplerinde.Mayıs ayında enflasyon geldi. Buradan yüzde 7’yi düştükten sonra kalan rakamı memur ve memur emeklileri için ilave edeceğiz. O rakam da aşağı yukarı 34.69’a gelmiş oluyor.İşçi ve Bağkur emeklilerinde ise 2022 yılının 1. 6 aylık dönemine ilişkin gelecek enflasyona bakılacak.

Enflasyon rakamına baktığımızda mayıs ayında yüzde 34.69 oldu. Haziran ayında tahmini olarak aylık yüzde 3 enflasyon rakamı bekleniyor. Bunu da ilave ettiğimizde yüzde 37-38 seviyelerinde bir enflasyon rakamı çıkmış olacak. Bu da maaşlara yansıtılmış olacak.

Haberin Devamı

İşçilere baktığımızda ise 2 bin öncesi işçi emeklisinin de en düşük emekli maaşı 3 bin 293 lira, bu da enflasyon rakamını ilave ettiğimizde 4 bin 435 liraya yükselmiş olacak.Bağkur’lunun en düşük maaşı 2 bin 500 lira bu da 3 bin 367 liraya yükselmiş olacak.Bunun üzerine haziran ayı enflasyonunun eklenmesi gerekiyor. 4 Temmuz’da TÜİK haziran ayı enflasyonunu açıkladığında maaşlar da belirlenmiş olacak diyebiliriz."