Ekonomi Emekli promosyonu için yarış başladı! Kamunun ardından özel bankalar devrede

Emekli promosyonu için yarış başladı! Kamunun ardından özel bankalar devrede

30.03.2024 - 07:01 | Son Güncellenme:

Kamu bankalarında başlatılan emekliye promosyon kampanyasına özel bankalar da dahil oldu. Bazı bankalar promosyon rakamlarını 15 bin TL’ye kadar yükseltti.

Emekli promosyonu için yarış başladı Kamunun ardından özel bankalar devrede

İSMAİL ŞAHİN / İSTANBUL - Kamu bankalarının emekliler için promosyon tutarını 2 katına çıkartarak 12 bin TL’ye kadar ödeme promosyon ödenmesi uygulamasına özel bankalar da katıldı.

Haberin Devamı

Dün Sosyal Güvenlik Kurumu’nun (SGK), 8 bin ila 12 bin lira arasındaki emekli promosyonu ödemeleri için aralarında özel bankaların da yer aldığı 19 banka ile protokol imzalandığını açıklamasının ardından protokole imza atan bankalar promosyon güncellemesi işlemlerine başladı.

SGK’nın açıkladığı yeni promosyon rakamlarının tıpkı kamu bankalarında olduğu gibi maaşı 10.000 TL’ye kadar olanlara 5 bin TL, 10-15 bin TL arası maaş alanlara arası 8 bin TL, 15-20 bin TL arası maaş alanlara 10 bin ve 20 bin TL ve üzeri maaş alanlara ise 12 bin TL promosyon ödemesi verileceği belirtildi.

YÜKSELTEN DE VAR

Ancak bazı bankalar belirlenen promosyon rakamlarını 15 bin TL’ye kadar yükseltti. Yeni promosyon kampanyasından faydalanmak isteyen emekli vatandaşların bankalara başvuruda bulunmaları gerektiği belirtilirken, emekli maaşı müşterilerini kaybetmek istemeyen bankalar ‘promosyon güncelleme’ ve yeni gelen müşterilerine özel kampanyalar yapmaya başladı.

Haberin Devamı

Protokolü imzalayan özel bankaların kampanyaları şöyle:

- İş Bankası emekli maaş hesabı olan bankanın cep telefonu uygulaması üzerinden başvuru yapabilıyor. İşcep promosyon durumu seçeneğine tıklayarak yenile butonuna basılıyor ve iş kolu seçilerek taathüt onaylandıktan sonra işlem tamamlanıyor. Banka önceki promosyondan kalan cayma bedelini keserek kalan miktarı üç gün içinde hesaba yatırıyor. İş Bankası’na emekli maaş hesabını taşımak isteyenler ise öncelikle eski bankadaki maaş hesabını kapatıyor, sonra şubelere gelerek başvuruda bulunuyor. Eğer İş Bankası müşterisi ise cep telefonu uygulaması üzeriden de başvuru yapılabiliyor.

- ING Bank, emekli maaş müşterisi olanlar çağrı merkezi üzerinden yenileme başvurusu yapabiliyor. Ayrıca şubelerden de promosyon yenileme başvurusu alınıyor. Bir önceki promosyonun cayma bedeli, kesildikten sonra kalan tutar müşterinin hesabına yatırılıyor. Promosyon miktarları 12 bin TL’ye kadar çıkıyor. Başka bankadan emekli maaş hesabını taşımak isteyenlerin ING’de hesapları varsa yine mobil uygulama üzerinen işlemlerini yapabiliyor. Bu bankada hesabı olmayanlar ise şubeye gelerek hesabı taşıma işlemini yapması gerekiyor.

Haberin Devamı

KREDİYİ DE TAŞIYOR

- QNB Finansbank, 12 bin liraya kadar emeklilere promosyon veriyor. Burada emekli maaş hesabı bulunanlar şubelere gelerek promosyon yenilemesi yapıyor. Cayma bedeli farkı kesildikten sonra kalan tutar birkaç gün sonra hesaba yatıyor. Başka bankadan emekli maaşı şubeye giderek yapılabiliyor. Ama ilk olarak eski maaş hesabının kapatılması gerekiyor. Hesap taşındıktan sonra promosyon ödemesi bir sonraki maaşla birlikte hesaba yatırılıyor.

- TEB’te maaş hesabı olan emekliler, online olarak veya şubelere giderek promosyon yenileme başvurusu yapabiliyor. 12 bin TL’ye kadar promosyon veriliyor. Cayma bedeli düşüldükten sonra kalan miktar iki iş günü içinde hesaba yatırılıyor. Banka eski bankadaki kredileri de müşterinin taşımasına olanak sağlıyor.

- Denizbank maaş hesabı müşterisi olanlar için yenileme yapılabiliyor. Geçmiş yekün düşüldükten sonra kalan miktar hesaba yatırılıyor. Islak imza alındığı için yenileme sadece bankadan yapılabiliyor. Başka bankadan emekli maaşını atışmak isteyenler ise eski hesabını kapattıktan sonra şubelere başvururak nakil işlemini gerçekleştiriyor. 12.000 liraya kadar verilen promosyon miktarı ilk maaş ile birlikte hesaba yatırılıyor.

Haberin Devamı

- Garanti emekli maaşlarında bankalar arasında en yüksek promosyonu veren bankalardan birisi. 10.000 TL’ye kadar 6.250, 10-14.999 TL arası 10 bin, 15-19 bin arası 12.500 TL, 20 bin TL ve üzerine ise 15 bin TL promosyon veriyor. Emekli maaş müşterisi olanlar mobil uygulama üzerinden yenileme başvurusu yapabiliyor. Maaşını diğer bankalardan taşımak isteyenler ise şubelerden başvuru yapıyor ve promosyon bedeli ilk maaşla birlikte yatıyor.

KAMU BANKALARI ÖDEMEYE BAŞLADI

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’ın 21 Mart’ta partisinin Cumhuriyet Meydanı’nda düzenlenen mitinginde duyurduğu emekli promosyonu ilk olarak üç kamu bankası olan Ziraat Bankası, Vakıfbank ve Halkbank emekli promosyonlarını 8 ile 12 bin TL arasında güncelledi. Alınan taleplerin ardından önceki gün (28 Mart) promosyon farkları hesaplara yatırılmaya başlandı.