Ekonomi EMEKLİ TEMMUZ ZAMMI! SSK/Bağ-Kur emekli maaşı zam oranı açıklandı mı? En düşük emekli maaşı kaç TL olacak?

EMEKLİ TEMMUZ ZAMMI! SSK/Bağ-Kur emekli maaşı zam oranı açıklandı mı? En düşük emekli maaşı kaç TL olacak?

23.06.2022 - 20:54 | Son Güncellenme:

Milyonlarca emeklinin gözü Temmuz ayında verilecek olan zam oranına çevrildi. Yıl içerisinde 6 aylık periyotlar halinde enflasyon oranı kadar zam alan SSK ve Bağ-Kur emeklileri Temmuz ayı içerisinde alacakları zam oranı ve rakamı merak etmeye başladı. 5 aylık enflasyon rakamı belli oldu. Haziran enflasyon verilerinin açıklanması ile emeklinin alacağı zam oranı da netleşecek. İşte emekli zam oranı ve tahminler...

EMEKLİ TEMMUZ ZAMMI SSK/Bağ-Kur emekli maaşı zam oranı açıklandı mı En düşük emekli maaşı kaç TL olacak

Emekli temmuz zammı için gözler Haziran ayı enflasyon verilerine çevrildi. Açıklanan beş aylık rakama göre SSK-Bağ-Kur emeklilerinin alacağı zam oranı % 35'i geçerken bu orana Haziran enflasyon verileri eklenecek. Ve emeklilerin alacağı taban aylık ücretlerinin de yükseltilmesi ve bu rakamın en düşülk 3.500 lira seviyelerine çekilmesi bekleniyor. Son olarak emekli zammı ve asgari ücret konusunda açıklamalarda bulunan AK Parti Genel Başkanvekili Numan Kurtulmuş yüzde 40'lara varan bir dokunuş gerçekleştirilecek açıklamasında bulundu.

Haberin Devamı

EMEKLİ TEMMUZ ZAMMI YÜZDE KAÇ OLACAK? 5 AYLIK ENFLASYON VERİSİ

5 aylık enflasyon verisine göre SSK ve BAĞ-KUR emekli aylıklarında yüzde 35.64 olacak. Bu orana Haziran ayı enflasyon rakamı eklendiğinde oranında yüzde 40' seviyelerine yaklaşması bekleniyor.

5 aylık enflasyon verisine göre şu an 6 bin 341 lira olan en düşük memur maaşı 8 bin 560 liraya; 4 bin 289 lira olan en düşük memur emeklisi maaşı ise 5 bin 790 lira olacak.

EMEKLİ TEMMUZ ZAMMI SSK/Bağ-Kur emekli maaşı zam oranı açıklandı mı En düşük emekli maaşı kaç TL olacak

2000 öncesi SSK emeklisi maaşları 5 aylık enflasyon verileri dikkate alındığında 3 bin 93 liradan 4 bin 467 lirya en düşük 2000 sonrası SSK maaşı ise 2 bin 500'den 2 bin 759'a yükselecek.

En düşük esnaf Bağ-Kur'u maaşı 3 bin 254 lira, tarım Bağ-Kur'u emekli maaşı ise 3 bin 68 liraya yükselmiş olacak.

Haberin Devamı

Bu rakamlar 5 aylık enflasyon verisi baz alınarak hesaplanmış olup Haziran ayı enflasyon verilerinin açıklanması ile atış gösterecektir.

BAKAN NUREDDİN NEBATİ'DEN ZAM AÇIKLAMASI!

Bakan Nebati, ''2022 Ocak ayında çalışanlarımızın aylıklarına yüzde 30.95 artış yapılmıştı. Temmuz ayında yapılacak artış Haziran enflasyon oranlarının açıklanmasıyla kesinleşecek olup, yaklaşık yüzde 40 oranında artış öngörmekteyiz. Bu kapsamda 2022 yılında memurlarımızın ayılıklarında kümülatif artış yaklaşık yüzde 83'e ulaşacaktır. Temmuz ayında emeklilerimize yapılacak artış yaklaşık yüzde 40 oranında olacağını öngörmekteyiz. 2022 yılı memur emeklilerimizin aylıklarında kümülatif artış yüzde 83'e, SSK ve Bağ-Kur emeklilerimizin kümülatif artışı yüzde 76'ya ulaşacaktır. Emekli aylıklarının artışının etkisi 180 milyar lira civarındadır. Prim gelirlerindeki artış dikkate alınarak SGK'ya yapılacak transferlerin toplamı 154 milyar TL olarak teklif ediyoruz" ifadelerine yer verdi.