Ekonomi Emekli ve memur maaşları ne zaman hesaplara yatacak? 2020 emekli ve memur maaşları ne kadar oldu?

Emekli ve memur maaşları ne zaman hesaplara yatacak? 2020 emekli ve memur maaşları ne kadar oldu?

07.01.2020 - 13:47 | Son Güncellenme:

Emekli ve memur maaşlarına yeni yılda yapılacak zam oranları Aralık ayı enflasyon rakamlarının açıklanmasının ardından netlik kazandı. Aralık ayı enflasyon rakamlarının açıklanması ile emekliye 2020 yılının ilk 6 ayında % 6,5 oranında zam yapılırken memur ve memur emeklilerine ise % 5,5 oranında zam yapıldı. Zam oranlarının belli olmasının ardından emekli ve memurlar maaş farklarının ne zaman hesaplara yatacağını araştırmaya başladı. Peki 2020 emekli ve memur maaşları ne kadar oldu?

Emekli ve memur maaşları ne zaman hesaplara yatacak 2020 emekli ve memur maaşları ne kadar oldu

Emekli ve memur maaşlarına yeni yılda uygulanacak olan zam oranları Aralık ayı enflasyon rakamının açıklanmasının ardından netlik kazandı. Temmuz-Aralık enflasyon farkına göre emeklinin 2020 yılının ilk 6 ayında alacağı zam oranı 6.5 olarak açıklanırken memur ve memur emeklisinin alacağı zam oranı da 5.5 olarak duyuruldu. 2020 yılı emekli ve memur maaşı zam oranlarının açıklanmasının ardından milyonlarca emekli ve memur zamlı maaşların ne zaman hesaplara yatırılacağını araştırmaya başladı. Peki emekli ve memur maaşları ne zaman hesaplara yatacak?

Haberin Devamı

SSK, BAĞ-KUR EMEKLİLERİ ZAMLI MAAŞLARI NE ZAMAN YATACAK?

SSK ve Bağ-Kur emeklilerinin yeni yılın ilk 6 ayında alacağı zam 6,5 olarak açıklandı. SSK ve Bağ-Kur emeklileri bilindiği üzere maaşlarını ayın 20sinden itibaren almaya başlıyor. Bu ay içerisinde yatırılacak olan emekli maaşlarına % 6,5 oranında zam yansıtılacak. SSK ve Bağ-Kur emeklileri zamlı maaşlarını bu ay içerisinde alacak

MEMUR EMEKLİLERİNİN MAAŞ FARKLARI NE ZAMAN HESAPLARA YATACAK?

İki milyon memur emeklisinin alacağı zam oranı bilindiği üzere 5.5 olarak açıklanmıştı. Maaşlarını ayın 1-5 tarihleri arasında alan memur emeklilerine 5,5 oranındaki zam oranı yatırılmadı. Zam farklarının ne zaman hesaplara yatacağını merak eden yüz binlerce emekliye sevindiren haber Aile Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı tarafından önümüzdeki günlerde yapılacak olan açıklama ile verilecek. 2020 yılından yapılan zam oranının ardından en düşük emekli maaşı 2 bin 522 lira 84 kuruştan 2 bin 661 lira 60 kuruşa ulaştı. En düşük maaşta 138,76 liralık artış oluştu. Oluşan farkların önümüzdeki günlerde yapılan açıklama ile ne zaman hesaplara yatırılacağı açıklanacak.