Ekonomi Enerjide yenilenebilir atak hızlı start aldı

Enerjide yenilenebilir atak hızlı start aldı

30.03.2021 - 07:00 | Son Güncellenme:

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez, yılın ilk iki ayında Türkiye’de devreye alınan 831 megavat kurulu gücün yüzde 96.4’ünün yenilenebilir enerji kaynaklarından sağlandığını bildirdi.

Enerjide yenilenebilir atak hızlı start aldı

Dönmez, Twitter hesabından “Yenilenebilir enerjide hızlı başlangıç” başlığıyla infografik paylaştı. Ocak - şubat döneminde devreye alınan kurulu gücün yüzde 96.4’ünün yenilebilir kaynaklardan elde edildiğini belirten Dönmez’in paylaştığı infografikte de iki ayda 831 megavat kurulu gücün devreye alındığı, bunun 801 megavatını yenilebilir enerji kaynaklarının oluşturduğu görüldü.

Haberin Devamı

Rüzgâr ve güneşten 3 kat elektrik

Türkiye geçen yıl toplam elektrik üretiminin yüzde 12’sini rüzgar ve güneşten karşılayarak dünya ortalamasının (yüzde 9.4) üzerinde performans gösterirken, bu kaynaklardan elektrik üretimini 2015 - 2020 döneminde 3 katına çıkardı. AA’nın Londra merkezli iklim ve enerji odaklı bağımsız düşünce kuruluşu Ember’in, Küresel Elektrik Görünümü 2021 başlıklı raporundan derlediği bilgilere göre, Türkiye’nin elektrik talebi geçen yıl bir önceki yıla göre yüzde 0.6 artışla 301.5 teravatsaat oldu. Türkiye’nin 2020’deki toplam elektrik üretimi ise 302 teravatsaat olarak kayıtlara geçti. Bu dönemde Türkiye’nin elektrik üretiminin yüzde 43’ü yenilenebilir enerji kaynaklarından elde edilirken, yüzde 57’si kömür ve doğal gaz başta olmak üzere diğer kaynaklardan sağlandı.