Ekonomi Enflasyon ne zaman açıklanacak, hangi gün? 2021 Ağustos ayı enflasyon beklenti anketi sonucu nedir?

Enflasyon ne zaman açıklanacak, hangi gün? 2021 Ağustos ayı enflasyon beklenti anketi sonucu nedir?

02.09.2021 - 17:22 | Son Güncellenme:

Enflasyon rakamlarının açıklanmasına az bir zaman kaldı. Her ayın başında açıklanan enflasyon oranları ile ilgili son dakika gelişmeleri merak konusu. AA Finans'ın, ağustos ayı enflasyon verilerine ilişkin beklenti anketi sonuçları belli oldu. Peki ağustos enflasyon rakamları ne zaman açıklanacak, enflasyon tahmini nedir 2021?

Enflasyon ne zaman açıklanacak, hangi gün 2021 Ağustos ayı enflasyon beklenti anketi sonucu nedir

Enflasyon oranları TÜİK tarafından açıklanıyor. Eylül ayının ilk günlerine girlmesiyle beraber gözler Ağustos ayı enflasyon rakamlarına çevrildi. Ağustos enflasyon rakamlarının açıklanacağı tarih belli oldu. Ağustos ayı enflasyon oranları açıklanmadan önce enflasyon beklenti anketi sonuçlandı. Peki Ağustos ayı enflasyon beklenti anketi sonucu nedir 2021, enflasyon ne zaman açıklanacak?

Haberin Devamı

ENFLASYON NE ZAMAN AÇIKLANACAK?

Merakla beklenen Ağustos ayı enflasyon rakamları TÜİK tarafından 3 Eylül 2021 tarihinde açıklanacak.

ENFLASYON BEKLENTİ ANKETİ SONUCU

AA Finans'ın, ağustos ayı enflasyon verilerine ilişkin beklenti anketi sonuçları açıklandı. Ankete katılan ekonomistlerin ağustos ayı için enflasyon beklentileri, en düşük yüzde 0,30, en yüksek yüzde 1,83 aralığında yer aldı.Ekonomistlerin ağustos ayı enflasyon beklentilerinin ortalamasına (yüzde 0,72) göre bir önceki ay yüzde 18,95 olan yıllık enflasyonun yüzde 18,78'e gerileyeceği hesaplanıyor.