Ekonomi Haziran enflasyon rakamları ne zaman açıklanacak? 2022 Enflasyon oranı nedir?

Haziran enflasyon rakamları ne zaman açıklanacak? 2022 Enflasyon oranı nedir?

01.07.2022 - 22:01 | Son Güncellenme:

Haziran ayı sona erdikten sonra merak konusu olan enflasyon oranı kaç çıktı? Vatandaşların gündeminden düşmeyen enflasyon rakamları ne zaman açıklanacak? TÜİK tarafından duyurulacak olan Haziran 2022 enflasyon oranı tarihi haberimizde...

Haziran enflasyon rakamları ne zaman açıklanacak 2022 Enflasyon oranı nedir

Haziran ayının son gününde enflasyon oranı gündeme geldi. vatandaşlar Haziran 2022 enflasyon oranı kaç bilmek istiyor. Emekli ve memura yapılacak olan zamda enflasyon rakamları da etki edecek. Yeni zam oranları için meraklanan vatandaşlar, enflasyon oranı Haziran 2022 için sabırsızlanıyor. Peki enflasyon oranı ne zaman açıklanacak?

Haberin Devamı

ENFLASYON ORANI 2022 HAZİRAN NE ZAMAN AÇIKLANAAK?

Haziran ayı enflasyon rakamları 4 Temmuz 2022 Pazartesi günü saat 10:00'da TÜİK tarafından açıklanacak.

ENFLASYON ORANI 2022 TAHMİNİ BEKLENTİSİ NEDİR?

Bakan Nebati'den enflasyon mesajı

Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati, kur ve enflasyonla ilgili önemli mesajlar verdi. Nebati, "2022 Ocak ayında çalışanlarımızın aylıklarına yüzde 30.95 artış yapılmıştı. Temmuz ayında yapılacak artış Haziran enflasyon oranlarının açıklanmasıyla kesinleşecek olup, yaklaşık yüzde 40 oranında artış öngörmekteyiz. Bu kapsamda 2022 yılında memurlarımızın ayılıklarında kümülatif artış yaklaşık yüzde 83'e ulaşacaktır" dedi.

Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati, 2022 yılı Mayıs ayında ihracatın yıllık 242,6 milyar dolar ile Cumhuriyet tarihinin en yüksek seviyesine ulaştığını belirterek, azalan dış finansman ihtiyacı ile birlikte enflasyon üzerindeki kur baskılarının düşeceğini söyledi.

Haberin Devamı

Bakan Nebati Twitter hesabından yaptığı açıklamada, "Ek Bütçeyle amacımız; işçilerimizin, emeklilerimizin, çalışanlarımızın ve ihtiyaç sahibi vatandaşlarımızın daha fazla yanında olabilmek ve ülkemizin büyüme ve istihdam potansiyeline katkı sağlayacak yatırımları daha hızlı tamamlayabilmektir." dedi.

Haziran enflasyon rakamları ne zaman açıklanacak 2022 Enflasyon oranı nedir

ENFLASYON NEDİR?

Enflasyon deyince akla ilk gelen günlük hayatta çokça kullandıımız mal ve hizmetlerin fiyatlarının artmasıdır. Ancak mal ve hizmetlerin fiyatları zaman içinde artabilir veya azalabilir. Enflasyon sadece belli bir malın veya hizmetin fiyatının tek baına artması deil, fiyatların genel düzeyinin sürekli bir artı göstermesidir. Dier bir deyile, sadece bazı malların fiyatlarının sürekli artması ya da tüm malların fiyatlarının bir sefer artması enflasyon deildir. Örnein aylık enflasyon oranının yüzde 1 olması, o ay içinde fiyatlar genel seviyesinin bir önceki aya göre yüzde 1 oranında arttıını gösterir. Yıllık enflasyonun yüzde 30 olması da, fiyatların bir önceki yıla göre ortalama yüzde 30 oranında arttıını, örnein geçen yıl 20 milyon TL’ye alınan bir mal sepetinin bu yıl ancak 26 milyon TL’ye alınabileceini ifade eder.