Ekonomi ‘Et fiyatını fırsatçı artırıyor’

‘Et fiyatını fırsatçı artırıyor’

01.03.2024 - 07:01 | Son Güncellenme:

Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı, et fiyatlarını fırsatçıların artırdığını söyledi. Kırşehir TİGEM Malya İşletmesi’nde gazetecilere açıklamalarda bulunan Bakan Yumaklı şunları söyledi:

‘Et fiyatını fırsatçı artırıyor’

Et fiyatlarıyla ilgili tartışma neden çıkıyor? Rekabet Kurumu, sektör paydaşları açıkladı. Bunların herhangi bir maliyet artışıyla ya da üretimin azlığı ya da çokluğuyla açıklanabilir bir yönü yok. Bunun adı fırsatçılıktır. Ramazan öncesi fırsatçılığıdır. Ticaret Bakanlığı ile birlikte bu fırsatçılara göz açtırmayacağız.”

Haberin Devamı

Türkiye’nin hem hayvansal hem de bitkisel üretiminin ihtiyaçlarını karşıladığını, bununla birlikte ‘Türkiye’de tüketilen etin hepsi yurt dışından geliyor’ yönünde bir algı bulunduğunu belirten Yumaklı, şöyle devam etti:

‘Daha fazla üreteceğiz’

“Öyle bir şey yok. Bizim hayvan sayılarımıza baktığımız zaman şu anda piyasa regülasyonu için yapılan ithalatın çok küçük bir oran olduğunu görürüz. Fırsatçılar, halkın cebinden hiç hak etmedikleri bir geliri elde ediyorlar. Biz mücadelemize devam edeceğiz. Biz üreteceğiz, daha fazla üreteceğiz.”