Ekonomi ‘Eurovent’e ilk kez Türk başkan

‘Eurovent’e ilk kez Türk başkan

23.06.2018 - 01:30 | Son Güncellenme:

Enerji verimliliği, küresel ısınma ve çevre konularında Avrupalı üreticilerin gelişen teknoloji ve trendlere uyumluluğu konularında çalışan Eurovent Derneği’ne ilk kez bir Türk başkanlık edecek.

‘Eurovent’e ilk kez Türk başkan

İklimlendirme Soğutma Klima İmalatçıları Derneği (İSKİD) 2013-2014 Yönetim Kurulu Başkanı ve Friterm Genel Müdürü Naci Şahin, Avrupa Eurovent Derneği Başkanı seçildi. Şahin son 1 yıldır derneğin birinci başkan yardımcılığını yürütmekteydi. Başkanlık görevini Naci Şahin’e devreden Eurovent Eski Başkanı Alex Rasmussen, şunları söyledi:

Haberin Devamı

“Çalışmalarımızı küresel düzeyde sürdürüyoruz. Çalışmalarımızda, endüstri iş birliğini, ticaret engellerini azaltmayı ve sınırlar arası dostluğu teşvik ediyoruz. Derneğin yeni başkanı büyük bir endüstrinin lideri olmakla beraber aynı zamanda sözlerimizdeki ciddiyetimizi de sembolize ediyor. Üyelerimiz, son zamanlardaki korumacılık dalgasını desteklememekte; malların, insanların ve hizmet hareketlerinin mümkün olduğunca esnek ve açık tutulması anlayışını benimsemektedir. Naci Şahin, bu anlamda Avrupa, Orta Asya ve Orta Doğu’daki faaliyetlerimiz arasında önemli bir köprü görevi görecek.”

2020’de Türkiye’de

Naci Şahin, ise başkanlığı devralmasını takiben yaptığı konuşmada, Eurovent’in etkinliğini ve bilinirliğini Avrupa ve dünyada daha da artırmaya odaklanacaklarını belirterek 2020 yılında Eurovent Summit’in Türkiye’de yapılabileceğinin sinyallerini verdi. Şahin, şunları söyledi:

Haberin Devamı

“Dernek kuruluşundan itibaren 10 yıllar boyunca Avrupa iklimlendirme endüstrisini biraraya getirmiş, ticaret engellerini azaltmış, mevzuat ve standartların şekillenmesinde aktif rol oynamış, enerji verimliliği, ürün kalitesi, iç mekan hava kalitesi ve diğer pek çok konuyu daha ileri seviyeye taşımak için endüstrimizi motive etmiştir.”