Ekonomi EVDE BAKIM MAAŞI ne kadar oldu? 2022 Evde bakım maaşı zam oranı belli oldu mu, bayramdan önce yatar mı, ne zaman ödenir?

EVDE BAKIM MAAŞI ne kadar oldu? 2022 Evde bakım maaşı zam oranı belli oldu mu, bayramdan önce yatar mı, ne zaman ödenir?

05.07.2022 - 20:06 | Son Güncellenme:

Yeni asgari ücret tutarı sonrasında merakla araştırılan evde bakım maaşı ne kadar oldu sorusu halen öğrenilmek isteniyor. Evde bakım maaşından yararlanan vatandaşlar, Evde bakım maaşı ne kadar oldu? 2022 Evde bakım maaşı zammı kaç para yapıldı? sorularına cevap arıyor. Bakıma muhtaç engelli yakınının bakımını üstlenen hak sahibi başına aylık 2 bin 354 TL ödeme yapılıyordu, peki yeni zam ne oldu, açıklandı mı?

EVDE BAKIM MAAŞI ne kadar oldu 2022 Evde bakım maaşı zam oranı belli oldu mu, bayramdan önce yatar mı, ne zaman ödenir

Cumhurbaşkanı Erdoğan asgari ücrete yapılacak olan ek zam oranını açıkladı. Yeni asgari ücret 5 bin 500 lira oldu. Gündeme ise evde bakım maaşı miktarı geldi. Asgari ücretin artmasıyla birlikte evde bakım maaşında da artış bekleyen vatandaşlar soruyor. Evde bakım maaşı ne kadar oldu? 2022 Evde bakım maaşı zammı kaç para yapıldı?

Haberin Devamı

EVDE BAKIM MAAŞI NE KADAR OLDU?

Evde bakım maaşı 2022 Temmuz zamları ardından 2 bin 706 TL'den 3 bin 340’a yükseldi.

EVDE BAKIM MAAŞI NE ZAMAN YATAR?

Cumhurbaşkanı Erdoğan; "Memurların Temmuz ayı bayram maaşlarının Kurban Bayramı öncesinde zamlı haliyle ödeneceğini ifade etmek istiyorum. Yaşlı ve engelli bakım projemizi milli programa dönüştürmektir. Yaşlı ve engelli vatandaşlarımızın ev temizliğinden kişisel bakıma kadar tüm ihtiyaçlarını karşılayacağız. Yaşlı ve engelli aylıkları da bayram öncesi ödenecektir." dedi.