Ekonomi Evlilik kredisine 9 bin çift başvurdu

Evlilik kredisine 9 bin çift başvurdu

22.05.2024 - 07:01 | Son Güncellenme:

Aile ve Gençlik Fonu’ndan evlilik kredisi ödemeleri başladı. Kredi için şimdiye kadar 9 bin 38 çiftin başvurduğunu belirten Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Mahinur Özdemir Göktaş, “İlk etapta başvurusu onaylanan ve evlilik öncesi eğitim programına katılan 450 çifte toplam 67,5 milyon lira destek vereceğiz” dedi.

Evlilik kredisine 9 bin çift başvurdu

ASLIHAN ALTAY KARATAŞ / Ankara - Göktaş, Kabine toplantısının ardından gazetecilerin sorularını yanıtladı. Aile ve Gençlik Fonu’nda pilot uygulamaya Adıyaman, Gaziante’in İslahiye ve Nurdağı ilçeleri, Hatay, Kahramanmaraş ve Malatya’dan başladıklarını aktaran Göktaş, şu bilgileri paylaştı:

Haberin Devamı

“Proje kapsamında başvurusu onaylanan çiftlere 48 ay vadeli, 2 yıl geri ödemesiz 150 bin lira faizsiz kredi desteği sağlıyoruz. Fondan yararlanmak isteyen gençlerin Bakanlığımızın evlilik öncesi sunacağı eğitim ve danışmanlık hizmetinden yararlanması, bununla birlikte evlilik sonrasında sunacağı eğitim ve danışmanlık hizmetlerinden yararlanmayı taahhüt etmesi gerekiyor. Başvurularını yapan çiftlerden şimdiye kadar başvuruları onaylanan 2 bin 283 çifte evlilik ve danışmanlık hizmeti vermeye başladık. Eğitim programlarına katılıp resmi nikahı 15-30 Nisan tarihleri arasında gerçekleşen çiftlerimize yönelik ödemeler de başlıyor. İlk etapta başvurusu onaylanan ve evlilik öncesi eğitim programına katılan 450 çifte toplam 67,5 milyon lira destek vereceğiz.”