Ekonomi Fikirtepe’de yeşil alan yüzde 70 artırıldı

Fikirtepe’de yeşil alan yüzde 70 artırıldı

31.08.2021 - 07:00 | Son Güncellenme:

Kentsel dönüşüm çalışmalarının simge merkezlerinden olan İstanbul Fikirtepe’de çözümsüz kalan yapı adalarında artık Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından yürütülen süreçte ‘Yeni Fikirtepe’ hayat buluyor.

Fikirtepe’de yeşil alan yüzde 70 artırıldı

DUYGU ERDOĞAN - 60 bin kişiyi doğrudan ilgilendiren Yeni Fikirtepe Projesi’nde konutlar, hak sahiplerine dört yıl içerisinde etaplar halinde teslim edilecek. İstanbul’un pilot kentsel dönüşüm bölgesi olan projede vatandaşların daha sağlıklı, temiz ve güvenli bir ortamda yaşayabilmelerini sağlamak amacıyla projedeki toplam yeşil alan miktarının yüzde 70 oranında artırıldığı belirtildi. Bölgedeki park alanları da artırıldı. Bu kapsamda projenin bir önceki planında 101 bin 693 metrekare park alanı yer alırken, bu oran yapılaşma alanı değiştirilmeden yeni planda 173 bin 620 metrekareye çıkartıldı.

Haberin Devamı

Tahliye için son ay

60 bin kişiyi doğrudan ilgilendiren, 8 milyar lira değerindeki 1.5 milyon metrekare inşaat alanını kapsayan proje için imar planları bu yılın başında belli olurken, Emlak Konut GYO hazırlık ve ihale sürecini yürütüyor. Bölgede ihalesi tamamlanan ve ruhsatı alınan alanlarda ise inşaat çalışmaları başladı.

Bölgedeki riskli yapıların tahliyesi en geç 01.10.2021 tarihine kadar gerçekleşecek ve evlerini tahliye eden vatandaşlar yeni evini alana kadar her ay kira yardımı alacak. İstanbul’da dönüşüm projeleri için belirlenen aylık kira yardımı, 1.150 lira iken bu Fikirtepe bölgesi için 1.500 lira olarak belirlendi.