Ekonomi FİNANS KULİSİ

FİNANS KULİSİ

16.11.2009 - 01:00 | Son Güncellenme:

Satış yok, görüşme geçen yıl oldu..Domuz gribi bahane halı şahane

FİNANS KULİSİ

Satış yok, görüşme geçen yıl oldu

Haberin Devamı

Millenium Bank Türkiye’nin Yönetim Kurulu Başkanı Tezcan Yaramancı, bankanın Hüsnü Özyeğin’e satıldığına ilişkin haberlerin doğru olmadığını söyledi.
Yaramancı, Özyeğin’in Hollanda’da kurduğu Credit Europe Bank’ın Millenium Bank’ın Lizbon’daki yönetimiyle geçen yıl dört ay süren görüşmelerde bulunduğunu belirterek şöyle dedi:
“Ancak bu görüşmeler bir anlaşmaya varmadan noktalandı. Bu görüşmeler Portekiz’deki merkezden yürütülür. Oradan bize verilen bilgilere göre Hüsnü Bey ile şu an bir görüşme yok.”
Portekizli Millenium, 2006’da Sitebank’ı alarak Türkiye’ye girdi.


Domuz gribi bahane halı şahane

Ziraat Bankası Genel Müdürü Can Akın Çağlar, bankada domuz gribi tedbirlerini sıraladığı tebliğle hem çalışanları ve müşterileri hem de ‘halısını’ korumayı amaçlıyor.
Can Akın Çağlar, ilginç tebliğ hikayesini şöyle anlatıyor:
“Grip tedbiri olarak bir tebliğ yayımladık. Bu tebliğde çalışanların öpüşme ve tokalaşmadan kaçınmaları, ellerini sık sık yıkamaları gerektiğini belirttik. Bu arada da ‘Halıya basmak da yasak’ dedik. Çünkü bankada masamın altında çok değerli bir halı bulunuyor. Ancak gelen herkes halıya basıyor. Bu talimatı verirken ‘Halıyı da kurtaralım’ dedik.”