Ekonomi Fransa kapıyı İslami finansa açtı

Fransa kapıyı İslami finansa açtı

25.12.2008 - 00:09 | Son Güncellenme:

2004’te İslami Finans kuruluşlarına açılan ve bu alanda diğer Avrupalı ülkelere öncülük eden İngiltere’den 4 yıl sonra, Fransa gerek medeni kanunda gerekse mali ve finansal düzenlemelerdeki boşlukları doldurarak bu kuruluşlara kapılarını açmaya hazırlanıyor

Fransa kapıyı İslami finansa açtı

Fransa Ekonomi Bakanı Christine Lagarde, ülkesinin İslami esaslara göre işleyen bu bankaları kendine çekmek üzere gerekli güvencelerin büyük bir bölümünü yasalaştırdığını açıkladı. Bakan, Hazine Genel Müdürlüğü’nün, ilk aşamada iki tip İslami finans ürünüyle ilgili (sukuk ve murabaha) yasal düzenlemeye gittiğini, İslami vakıflarla ilgili çalışmaların ise devam ettiğini söyledi. Fransa bu yoldan yaklaşık 100 milyar euro’luk yatırım çekmeyi tasarlıyor.
Şimdiden Qatar Islamic Bank, Kuwait Finace House ve Al Baraka Islamic Bank isimli kuruluşların başvuruda bulunduğu ve bu bankaların yatırım ve finansman faaliyeti yürüteceği belirtildi. 2-3 yıl içinde Fransa’da yaşayan 5 milyon Müslüman’a hitap edecek İslami bankacılık sisteminin de bunu izleyebileceği bildirildi.